Costa Coffee пусна чаша за кафе с вградено безконтактно плащане

Изглежда във Великобритания любовта към кафето за вкъщи се превръща в сериозен екологичен проблем - с по-малко от 1% рециклиране на чашите за еднократна употреба. Costa смятат, че са намерили решение, което не само ще осигури на всички дневната им доза кофеин, но ще спаси и планетата. Компанията пуска на пазара чаша за кафе за многократна употреба, снабдена с чип за безконтактно плащане от Barclaycard.

С помощта на мобилно приложение потребителите могат да заредят 15 паунда в чашата, след което да я използват, за да платят за напитката вътре - кафе, чай, топъл шоколад или нещо подобно. Добрата новина е, че тези плащания не са ограничени само до кафетата Costa, а работят навсякъде, където има безконтактна разплащателна технология.
Безконтактните плащания за кафе и подобни ободряващи напитки бяха първо осъществени от Starbucks и мобилното им приложение, което наскоро бе обявено за най-използваното за мобилни разплащания в САЩ, побеждавайки гиганти като Apple Pay и Google Pay. Costa също имат мобилно приложение, но за момента то служи единствено за трупане на клубни точки.

още по темата

Стратегията на Google за чат приложения все още е хаотична

Дали някога компанията ще намери правилния подход?
07.12.2018 / 02:41
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.