Илон Мъск: Има 70% шанс да отида лично на Марс

Както Мъск е споменавал и преди, става въпрос за еднопосочно пътуване - той иска да се премести на Марс завинаги.
Илон Мъск неведнъж е споменавал, че иска лично да отиде на Марс, но повечето от нас се питаха какъв е шансът това наистина да се случи? Е, вече имаме точна цифра - в интервю за HBO Мъск е споделил, че има "70% шанс да отиде на Марс". Това е станало възможно благодарение редица скорошни технологични пробиви. Както Мъск е споменавал и преди, става въпрос за еднопосочно пътуване - той иска да се премести на Марс завинаги.

Изпълнителният директор на SpaceX също отрече идеята, че Марс ще се превърне в място за бягство на богатите. С настоящите технологии всеки, който успее да стигне до Червената планета, ще прекара остатъка от дните си в опити да оцелее в тези враждебни условия. И въпреки че обратно пътуване не е невъзможно, то далеч не е гарантирано. За Мъск обаче Марс си остава предизвикателство - подобно на изкачването на Еверест.

Причини за оптимизъм обаче има - освен ракетите Falcon Heavy и капсулата Starship, вече сериозно се работи и върху различни хабитати, източници на храна и енергия, които да осигурят оцеляването на човешки същества на Марс за продължителни периоди. Предстои да разберем кога и дали шансът Мъск да продължи живота си на Марс ще нарастне от 70 на 100%.

още по темата

Space X показа първия си междузвезден кораб

Засега компанията планира тестове на суборбиталната модификация на BFR, но в близко бъдеще трябва да се появи и орбиталната версия
11.01.2019 / 11:30

Лендър на НАСА публикува селфи от Марс

InSight е изпратил 11 снимки от повърхността на планетата
17.12.2018 / 09:56

Вече можете да чуете как звучи вятърът на Марс

Аудиозаписът е направен от лендъра InSight на НАСА
10.12.2018 / 01:33

Китай с първа мисия до обратната страна на Луната

Космическият кораб ще бъде изстрелян на 8 декември.
07.12.2018 / 04:06

Първи снимки от марсианската сонда на NASA InSight

Очаква се InSight да привежда инструментите си в пълна готовност още два-три месеца
27.11.2018 / 12:15
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.