Откриха нова критична уязвимост в Adobe Flash Player

Обновете софтуера на вашия компютър
Нова критична уязвимост бе открита във (все още) популярния Flash Player. Тя е налична във версиите на софтуера до 31.0.0.148 и позволява отдалечено изпълнение на зловреден код на устройството на жертвата.

Уязвимостта е открита за пръв път на 13 ноември, но разработчикът Adobe я обяви седмица по-късно. От там допълват, че засега няма данни тя да е била използвана. За целта е необходим зловреден Flash файл, намиращ се на специално създаден сайт.

Flash Player е известен със своите уязвимости и повечето интернет браузъри изискват изрично съгласие на потребителя такива файлове. Платформата бе особено популярна преди години, но възходът на алтернативни технологии като HTML5 и WebGL доведе до това, че Adobe взе решение да прекрати поддръжката на Flash Player в края на 2020 г.

Според Джон Дън от Naked Security обаче дори и това няма да убие окончателно Flash Player: така, както Windows XP продължава да се използва 4 години, след като поддръжката на операционната система беше спряна. Това означава, че Flash Player вероятно ще ще продължи да е вектор на атаки и занапред.

Съветът към потребителите е да си свалят най-новата версия на FlashPlayer от Flash Player Download Center. Желателно браузърът също да последна версия.

Източник: FreedomOnline
още по темата

Откриха 14-годишна уязвимост в архиватора WinRAR

Тя поставя под заплаха 500 млн. потребители и не може да бъде отстранена
22.02.2019 / 04:53

Как да се предпазим от измами в интернет по време на празниците

Предстои най-активният период и за киберстъпниците
22.11.2018 / 05:45

Невронна мрежа създава универсални пръстови отпечатъци

Биометричните сензори на смартфоните вече не гарантират надеждна защита
19.11.2018 / 06:19
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.