Amazon обясни изтичането на потребителски данни с техническа грешка

Изтекли са имената и имейл адресите на потребителите
От Amazon информираха някои от своите потребители, че техните имена и имейл адреси са изтекли и сега данните им са публично достъпни. Компанията обясни, че причината е в техническа грешка и подчерта, че проблемът вече е отстранен. Не е ясно обаче колко хора са били засегнати от случилото се.

Причината за изтичането на данните не изглежда, че е свързана с пробив на уебсайта или системите на компаниите, а разпространеното количество информация е минимално. Все още обаче ситуацията е далеч от идеална. Не е ясно дали някой не е достигнал потребителските имена и имейл адресите. Ако информацията е открита от злонамерена страна, изтеклите имейл адреси могат да се използват за изпращането на фишинг атаки.

Разкритията на Amazon за инцидента обаче далеч не са достатъчни. Дори проблемът да е сравнително малък, както изглежда, имейлът на компанията до засегнатите потребители е много кратък и липсват повече подробности. В него не се обяснява кога е възникнала грешката, колко дълго време информацията е била изложена или дали някой е имал достъп до нея. Освен това платформата дори не се е извинила за случилото се.

Макар че грешката, която е причинила изтичането, е поправена, напоследък Amazon се сблъсква с редица проблеми, свързани с опазването неприкосновеността на потребителската информация. Миналия месец компанията уволни служител, който беше споделил имейли на потребители. А по-рано тази година стана ясно, че трети страни са се свързали със служители на Amazon и са им предложили парични подкупи в замяна на вътрешна информация и имейл адреси на топ рецензенти на платформата.
още по темата

Firefox с нова функция за защита на потребителските данни

Браузърът на Mozilla ще известява ако сайтът, в който влизате, е станал жертва на хакерска атака и ще позволява да проверите дали имейлът ви е компрометиран
19.11.2018 / 03:02

Бъг в Instagram случайно разпространява потребителски пароли

Проблемът е свързан с опцията за сваляне на копие от вашите данни.
19.11.2018 / 10:27

Аpple ще продава повече продукти в Amazon

iPad Pro, iPhone XR, iPhone XS и Apple Watch Series 4 ще бъдат налични в онлайн магазина
12.11.2018 / 10:27

Вече до 30 дни можем да възстановим профила си във Facebook след изтриване

Социалната мрежа се надява да си промените мнението
04.10.2018 / 10:24
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.