Аpple ще продава повече продукти в Amazon

iPad Pro, iPhone XR, iPhone XS и Apple Watch Series 4 ще бъдат налични в онлайн магазина
Apple и Amazon сключиха споразумение за по-голямо сътрудничество. Сделката ще разшири директната продажба на продукти на Apple през Amazon, включително до последните модели на iPhone, iPad и Apple Watch. Освен това договорът ограничава продажбата на продукти на Apple в Amazon от трети страни.

iPhone XR, iPhone XS, iPad Pro и Apple Watch Series 4 ще бъдат директно налични през Amazon преди празниците. Засега споразумението обхваща продажбите в Обединеното кралство, Франция, Германия, Италия, Испания, САЩ, Япония и Индия.

Преди сделката само ограничен брой устройства на Apple бяха достъпни директно през Amazon. Много от предложенията в онлайн магазина идваха от трети страни. Офертите на тези независими продавачи от 4 януари 2019 ще бъдат премахнати. Те ще трябва да кандидатства, за да станат сертифицирани дистрибутори на Apple, ако искат да продължат да използват Amazon.

Споразумението между технологичните гиганти е знак, че те отново са в добри отношения. През 2015 Amazon премахна Apple TV от сайта си, защото не поддържа Amazon Prime Video. По-рано тази година Apple TV се върна в онлайн платформата. Трябва да се отбележи обаче, че HomePod на Apple – който е директен конкурент на Amazon Echo – няма да се продава в сайта, така че явно все още има известно напрежение между двете компании.
още по темата

Amazon обясни изтичането на потребителски данни с техническа грешка

Изтекли са имената и имейл адресите на потребителите
22.11.2018 / 02:30

iPad Pro vs Surface Pro 6 – кой е по-добрият заместител на лаптопа?

След като Apple обявиха третата генерация iPad Pro, битката за най-добрата алтернатива на класическият лаптоп продължава
18.11.2018 / 02:26

Apple предупреди за проблеми с дисплея на iPhone X

Екранът на устройствата може да не реагира при докосване или да го прави без да има такова
13.11.2018 / 01:22

Евтини джаджи от Gearbest.com, които си заслужават

За около 30 долара може да се сдобиете с нещо полезно
02.11.2018 / 04:56
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.