Microsoft Word автоматично ще създава списъци с вашите задачи

Бета тестовете на опцията стартират с Mac Insiders.
Microsoft ще започне да превръща бележките, които оставяте в Word документите, в списъци със задачи. Компанията тества новата опция в своя текстообработващ процесор, който автоматично ще открива бележките и съобщенията, които вие или други хора ви пишат, и ще ги превръща с списъци. Бета версията на опцията е достъпна за някои потребители на Mac Insider от днес и ще бъде пусната за Windows през следващите седмици.

Опцията е част от Editor – AI асистента за писане на Microsoft Word. Всъщност инструментът използва нещата, които потребителите на Word са правили от години, за да създаде собствени списъци и бележки – или да използва други приложения за това – и да го превърне в част от Word екосистемата.

Ако напишете словосъчетания като "да направя" в Word документ, Editor ще разпознае текста и ще създаде списък на база на бележките. Освен това ще направи препоръка според другите скорошни документи и файлове, по които работите. Ако напишете <въведете графика тук>, изкуственият интелект ще покаже последните схеми, по които сте работите, така че да можете да ги включите.

Ако работите в споделен документ, то ще можете да @-споменавате колегите, за да им съобщавате какви задачи трябва да изпълнят. Посоченият човек ще получи имейл за уведомлението и ще може да предприеме действия по документа като директно отговори на имейла. Така че при липсваща информация, служителите ще могат да я включат в отговора на имейла и тя автоматично ще бъде добавена в Word файла.

Новата опция ще бъде налична от днес за Mac Insider потребителите на ниво Fast, т.е. това е групата потребители, които получават функцията първи, за да дадат обратна връзка. Функцията ще бъде тестване през следващите седмици и след това ще бъде представена на всички Office 365 потребителите, като поетапно след това ще бъде достъпна и в другите Office приложения.
още по темата

Какво се случва, когато абонаментът ви за Office 365 изтече?

Приложенията и данните не изчезват веднага
18.02.2019 / 04:44

Чатботът Xiaoice на Microsoft вече може да създава текстилен дизайн

Според софтуерният гигант това е пробив при създаването на образи
19.11.2018 / 01:09

Нова разработка на Intel прави обучението на AI по-достъпно за всеки

Устрройството Neural Compute Stick 2 беше представено преди първата конференция за разработчици на изкуствен интелект, организирана от компанията в Пекин
14.11.2018 / 03:59

Microsoft: Можем да възстановим загубените след ъпдейта файлове

Ако сте засегнат от проблема - не използвайте компютъра си
08.10.2018 / 01:58
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.