Технология на Continental подобрява зрителното поле на шофьорите

Компанията въвежда технология за "премахване" на носещите колони в автомобила
Технология, "премахваща" носещите предни колони на автомобила, които често се пречат на полето на видимост на водача, пуска на пазара Continental. За целта е използвана система от камери и извити OLED дисплеи. Тя е кръстена Виртуална А-колона (Virtual A-pillar).

От Continental обаче не са заложили на статично прожектиране на образа от камерите. Водачите компенсират липсата на странична видимост като променят позицията си при шофиране. Системата проследява тези техни движени чрез вътрешна камера, поставена точно над волана. В същото време, SurroundView външната камера предава в реално време образ от външната среда на автомобила върху OLED дисплеите, вградени в носещите колони.

Интегрирайки движението на главата с образите от външната среда, Виртуалната А-колона създава динамична перспектива пред водача, която създава пред него усещането, че гледа през прозорец, а не във видео образ.

Предните поддържащи колони, държат предното стъкло на автомобила. Те няма как да бъдат премахнат тъй като на практика въру тах стои таванът. Дори нещо повече – през годините техните размери са постепенно увеличавани за да подобрят сигурността при обръщане и за да отговорят на стандартите за устойчивост.

Тази тенденция обаче е довела до повишаване на риска за пешеходците и останалите участници в движението, ако се окажат скрити от полето на видимост на водача. В някои ситуации, в зависимост от широчината на носещата колона, обекти с размер от над 90 см, намиращи с на разстояние едва 3,5 м, може да останат невидими за водача. Допълнително, това линейно пространство се увеличава значително с отдалечаване от автомобила.
още по темата

Как се краде Tesla Model S за секунди

Белгийски специалисти показаха как се отключват "умни" автомобили.
14.09.2018 / 06:02

От Apple съобщиха за първата катастрофа с тяхна автономна кола

Причината за инцидента е човешка грешка.
03.09.2018 / 09:47

Ford пускат на пазара първите си автономни коли през 2021 г.

От компанията са категорични, че първо искат да повишат общественото доверие в иновативната технология
16.08.2018 / 04:31
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.