Виртуална реалност събра малки и големи в Play Hub: Next Level

Да влезеш в Матрицата за 15 минути - част от Sofia Game Night
Топлата събота завърши с най-мащабното гейм събитие за годината - Софийската нощ на игрите. Видео и настолни игри, escape стаи, куизове, косплей, музика, изложби и детска програма предложи първото издание на събитието в навечерието на 3 ноември.

Виртуална реалност събра малки и големи в Play Hub: Next Level

Едно от най-впечатляващите събития се случи в Play Hub: Next Level и даде възможност на малки и големи да се потопят в последния писък на гейм технологиите - виртуалната реалност. В двете специално отделени за целта клетки, всеки желаещ можеше да прекара 15 минути унищожавайки виртуални кубове с лазерни мечове или да стреля по вражески дрони в Space Pirate, да се изкефи на Serious Sam VR - култова игра в още по-култов формат и още много други.

Още преди старта на официалното потапяне в 20:00 часа, много хора вече с нетърпение очакваха реда си, а любезният и колоритен персонал се грижеше за инструктажа. Реакциите след всеки 15 минути, прекарани в клетките, бяха изключително положителни - изглежда технологията достига ниво на развитие, при което липсват повечето негативни ефекти от първите поколения. В Play Hub хардуерът за VR беше последно поколение HTC Vive.

Всички, престрашили се да опитат това ново удоволствие, получиха и тениски, които да им напомнят за смелостта. Разбира се, виртуалната реалност е напълно достъпна и извън Софийската нощ на игрите - просто отскочете до Play Hub на Черни връх 44 и се убедете сами колко е яко.

Виртуална реалност събра малки и големи в Play Hub: Next Level

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.