Viber пуска четири нови функционалности

Приложението за разговори вече позволява редактиране и превод на съобщенията
Повечето потребители рядко актуализират своите приложения редовно и често отлагат за подходящ момент в бъдеще. Удобно време за ъпдейт обаче едва ли има, а това проточване носи и доста рискове. Новите версии на приложенията значително подобряват тяхната работа, стабилност и не на последно място сигурност. От друга страна обаче те носят и нови функционалности, които целят да подобрят значително потребителското изживяване.

Пример за това е Viber, чиито последни актуализации предоставят повече инструменти за ефективна, лесна и безплатна комуникация. Ето кои са те:


Viber пуска четири нови функционалности


1.Създаване на общности
Viber Community представлява подобрен групов чат, в който неограничен брой потребители могат да участват и да обсъждат общи теми. Подобен разговор се създава само в няколко стъпки. Натиснете иконата за създаване на ново съобщение и бутона "Нова общност", след което можете да добавите предпочитаните от вас контакти и да изберете име за съответния чат. След това вече можете да персонализирате вашата общност с аватар, промяна на фона, права на участниците и т.н. Функцията вече е достъпна както за Android, така и за iOS устройства.


Viber пуска четири нови функционалности


2. Редактиране на съобщенията
Тази функционалност отдавна беше чакана от потребителите, тъй като в бързината при писане винаги може да бъде изпусната буква. До момента подобна възможност за редакция на публикациите в социалните медии имаше, но при нея винаги можеше да бъде видян грешният текст. Сега Viber дава възможност на всички да променят вече изпратените и доставените съобщения, както по отношение на съдържанието, така и по отношение на точността в граматиката. За тази цел трябва само да изберете текста, който трябва да се коригира, и да го промените като задържите върху съобщете и изберете "Редактирай". Към момента опцията е налична за Android, а скоро се очаква да бъде достъпна и за iOS.


Viber пуска четири нови функционалности


3. Незабавен превод
Една от най-новите актуализации на Viber има за цел да помогне на потребителите да общуват без граници. В някои приложения досега е имало инструменти за превод, но никога при чат на живо между двама или повече потребители. Без значение дали търсите информация за пътувания в някоя общност или сте загрижени за поведението на вашата котка, можете да обменяте мнения с хора от цял свят на родния си език. За да използвате опцията, натиснете и задръжте по-дълго дадено съобщение, след което от опциите за управление изберете "Превод". Съобщението веднага ще бъде преведено на зададения по подразбиране език на вашия Viber, но винаги можете да изберете превод и на друг език. И тук обаче потребителите на iOS ще трябва да почакат още малко, преди да могат да се възползват от тази функционалност.


Viber пуска четири нови функционалности


4. Непрочетените съобщения
Тази опция е достъпна за потребителите на Viber в десктоп версията и е особено полезна за онези, които използват приложението за бизнес комуникация. Ако получите съобщение, докато сте заети и не можете да отговорите веднага, запазете го в горната част на списъка с разговори (чат листа), докато намерите време да му обърнете внимание. Задръжте курсора на мишката върху чат иконката и кликнете върху малкия триъгълник, след което изберете една от следните опции:

a) Подреждане по подразбиране (за да запазите новите разговори в реда, в който са пристигнали);
б) Непрочетени съобщения най-отгоре (така Viber пази непрочетените съобщения винаги най-отгоре в чат листа);
в) Маркирайте всички съобщения като прочетени – ако вече знаете какво се е случило и не се нуждаете от непрочетени съобщения в чат екрана.
още по темата

Нов дизайн и оптимизирани функционалности във Viber 10

Последната версия на приложението за комуникация предлага подобрено потребителско изживяване
05.02.2019 / 12:28

Viber вече позволява създаване на анкети

Добро решение, когато се уговаряте с повече от двама души
17.01.2019 / 07:39

А1 с едномесечен безплатен достъп до всички Viber стикери

Активирането на услугата се осъществява през платформата на Viber за мобилни устройства с операционна система Android или iOS или със сканиране на QR код
03.12.2018 / 10:36

Изследователи определиха най-безопасните месинджъри

Много от разпространените приложения не пазят особено добре данните на потребителите
27.11.2018 / 02:50

Facebook най-накрая опростява Messenger

Новата версия е достъпна от днес
24.10.2018 / 12:47
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.