Facebook най-накрая опростява Messenger

Новата версия е достъпна от днес
Facebook обяви, че пуска чисто ново приложение Messenger и обещава то да бъде доста по-опростено. В Messenger 4 ще има само три раздела: Chats, където ще бъдат всичките ви разговори; People, където ще виждате кой е онлайн; и Discover, където ще можете да се свързвате с компаниите. Последният раздел също така ще ви дава достъп и до функцията Instant Games на платформата.

По време на събитие в централата на Facebook в Сан Франциско компанията призна, че през годините приложението за разговори е станало доста препълнено. "Не е толкова просто, колкото беше в началото. Ние знаехме, че трябва отново да бъде олекотено", коментират от компанията.

В опит да постигне това социалната мрежа обновява дизайна на Messenger и улеснява потребителското изживяване. Например, вместо да трябва да кликнете няколко пъти, за да изпратите снимка или да започнете видео разговор, сега ще можете само да изберете името на съответния контакт от Chats от началния екран. Освен това тези икони вече се намират в горната дясна част на Chats, което осигурява значително по-бърз достъп до тях.

Голяма част от промените са резултат от изследване на потребителското поведение, разкриват от компанията. Например, Groups вече не е отделна секция в Messenger, тъй като е установено, че хората създават групите, започвайки от един приятел и след това добавят повече, вместо да отидат директно в Groups.

Facebook Stories продължава да бъде във фокуса на платформата. Вече ще можете да имате достъп до тях както от Chats, така и от People – те са представени като малки кръгчета в Chats и като големи правоъгълници в People. Въпреки редицата оплаквания от функционалността, изглежда, че Facebook няма да се откаже от нея. Според компанията 300 млн. души използват Stories всеки ден.

В допълнение към новия опростен дизайн, Messenger също така включва нова опция с цветове, така че да можете да персонализирате своите разговори. Вече ще може да избирате цветовете да сменят, например, от жълто към синьо, когато разглеждате цялата дискусия.


Facebook най-накрая опростява Messenger


В същото време от Facebook подчертават, че няма да премахват функции. Все още ще можете да провеждате проучвания, да играете игри с предизвикателства и да създавате групови видео разговори. Всъщност компанията разкри, че скоро предстои и въвеждането на опция Dark Mode, при която фонът на екрана ще става тъмен.

Новата версия на Facebook Messenger ще бъде пусната от днес.
още по темата

Facebook пусна опцията за изтриване на съобщения в Messenger

Скоро ще има и други нови функции за контрол
15.11.2018 / 01:27

Вече можете да прикачате песни към снимки и видеa във Facebook

Функцията е достъпна за публикациите в Stories и News Feed
25.10.2018 / 04:04

Viber пуска четири нови функционалности

Приложението за разговори вече позволява редактиране и превод на съобщенията
24.10.2018 / 02:47

Facebook затвори голяма спам мрежа в Бразилия

Социалната мрежа изтри 68 страници и 43 акаунта - всички свързани с една маркетингова група
24.10.2018 / 10:23

Facebook Groups сега поддържа чатове до 250 човека

Това е поредната опция, която цели да задържи потребителите в социалната мрежа
12.10.2018 / 01:46
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.