Слух: Sony подготвя APS-C фотоапарат от нов клас

Камерата трябва да бъде представена до края на годината
Фотоапарат от висок клас с APS-C сензор разработва Sony, съобщи сайтът Sony Alpha Rumors, позовавайки се на свой доверен източник. Информацията е в унисон с казаното от Кенджи Танака, вицепрезидент на компанията, който по време на интервю за DPreview заяви, че камерите с малки сензори имат място в професионалния сегмент.

Всъщност това не е първият слух, че Sony разработва нов апарат с APS-C сензор. Напоследък обаче на няколко места се появиха данни, че бъдещият такъв модел няма да е част от серията α6000. В материала на Sony Alpha Rumors се говори, че има вероятност той да бъде умалена версия на α7/α9 телата. Например визьорът се очаква да е разположен по средата над дисплея, което улеснява ползването му. (Картинката горе е любителска концепция.)

На фона на шумотевицата около безогледалните фотоапарати с пълноформатни сензори (заради навлизането на Canon и Nikon в сегмента), продуктите с по-малки матрици сякаш минаха на заден план. Същевременно там потенциалът е не по-малък. Все пак APS-C форматът позволява намаляване на размера както на телата, така и на оптиките.

Sony пък са в интересна позиция, тъй като техният Е-байонет се използва както в камери 35-милиметрови, така и с APS-C сензори. В споменатото интервю за DPreview Танака споделя, че много клиенти с APS-C камери си купуват пълноформатни обективи.
още по темата

Nikon може да готви достъпен фотоапарат на новата си Z серия

Камерата може да е с APS-C сензор?
13.03.2019 / 11:28

Canon представи достъпен фотоапарат със сменяеми обективи

Компанията обяви и че работи върху седем нови RF обективи
14.02.2019 / 12:24

Sony обновява потребителския си клас безогледални камери с α6400

Това ли е новият базов модел на компанията?
16.01.2019 / 10:34

Canon представи новия си безогледален флагман EOS R в София

Ето нашите първи лични впечатления
19.10.2018 / 02:48
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.