Facebook Groups сега поддържа чатове до 250 човека

Това е поредната опция, която цели да задържи потребителите в социалната мрежа
Facebook планира да пусне нова опция, която ще позволи в групите да се пускат подчатове до 250 човека. Освен това участниците в тези големи дискусии ще могат да стартират аудио и видео разговори до 50 души.

Facebook общностите вероятно ще се радват на тези нови форми на директна комуникация. За удобство на потребителите всеки ще трябва да избере да се присъедини в чата, преди да бъде безпокоен със съобщения. Също така може да се променят настройките, за да се спре получаването на уведомления или да се получават само когато някой ви спомене. Администраторите на съответната група могат да затварят чатове или да разрешат тяхното създаване само след получаване на уведомление.

За онези, които искат да разговарят само със своите приятели, подобна функция беше пусната по-рано тази година за Messenger. Тя също има ограничение до 250 човека и включва много от същите опции, които Facebook ще предложи сега за Groups.

В момента има 1,4 млрд. активни потребители във Facebook Groups. Позволявайки чатове за по-големи групи, социалната мрежа се надява, че ще задържи своята аудитория. Компанията също така иска да достигне един милиард души в това, което тя нарича "значими групи". През май Facebook обяви, че потребителите в тях вече са 200 млн., така че вероятно с новите опции повече хора ще продължат да се връщат към тях.

В допълнение по-рано тази година компанията направи промени в своя алгоритъм в секцията "Новини", за да показва повече съдържание от семейство и приятели и по-малко от фирми и медии. Целта е потребителите да използват платформата за забавление, а не за разпространение на политическо влияние.
още по темата

Facebook въвежда функция за 3D снимки

Потребителите ще могат да виждат оптимизираните изображения от днес, но създаването им на първо време ще бъде възможно само с двукамерен iPhone
12.10.2018 / 11:27

Facebook представи домашните умни екрани Portal и Portal+

Те позволяват разглеждане на снимки и слушане на музика, а камерите им следят потребителя
09.10.2018 / 11:46

Facebook трупа бази данни за местоположението на потребителите през Instagram?

От социалната платформа към момента отричат въвеждането на подобна функционалност
05.10.2018 / 11:36

Електронният магазин във Facebook вече има AI помощник

Той може да предлага цени и да помага в категоризирането на различни продукти
03.10.2018 / 02:02
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.