iPhone ще може автоматично да открива спам обаждания

Нов патент на Apple подробно описва опцията
От Apple са кандидатствали за нов патент, който ще позволи на вашия iPhpne да проверява дали дадено позвъняване е легитимно. Ако не е, то телефонът автоматично ще покаже предупреждение или няма да даде сигнал за обаждането, като звънене или вибрация.

Как обаче би могъл телефонът да идентифицира спам обажданията? Патентът ясно показва, че устройството ще проверява по установени легитимни параметри, за да определи валидността. След това ще анализира получаваната информация, включително идентификатори на мрежово оборудване, на сървъри и други.

Apple обаче не е единственият производител на телефони, който работи по такъв тип технология. По време на събитието на Google тази седмица компанията представи опцията Call Screen, която използва Google Assistant и ще помага за отклоняването на спам обажданията. В допълнение ъпдейт, въведен по-рано тази година, изпраща спам позвъняванията директно към гласовата поща.

Важно е да се отбележи, че Apple кандидатства за много патенти, които в крайна сметка не се реализират. Но с увеличаващия се брой спам обаждания и нарастващото недоволство от потребителите подобна опция при iPhone може да се окаже изключително полезна.
още по темата

Теленор представи новите iPhone Xs и Xs Max

Първият продаден апарат от компанията е iPhone Xs Max с 256 GB памет
28.09.2018 / 02:25

Колко дни трябва да работи българинът, за да си купи нов iPhone?

iPhone Xs струва между 5 и над 156 трудодни в различни страни по света
27.09.2018 / 12:48

Идва ли краят на цифровите фотоапарати?

Между 2010 и 2017 г. доставките в световен мащаб са намалели с почти 80%
21.09.2018 / 10:08

Apple и Google с нови контроли за ограничаване на времето пред екрана

Компаниите предлагат инструменти, с които можете да контролирате както вашето онлайн присъствие, така и това на децата ви
20.09.2018 / 10:28
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.