WhatApp поправи уязвимост при видео разговорите

При входящо обаждане профилът ви е бил изложен на риск от кибератаки
Потребителите с профили в WhatsApp се разминаха със сериозна заплаха за онлайн сигурността си. Услугата за съобщения поправи уязвимост, която позволяваше на киберпрестъпниците да откраднат приложението (и по този начин вашия профил), докато отговаряте на входящо видео повикване в Android или iOS.

Специалистът по сигурността в Google Натали Силванович е открила проблема в края на август, но едва сега, след като той вече е отстранен, компанията разкри подробности. От WhatsApp са отстранили уязвимостта на 28 септември за Android потребителите и на 3 октомври за iOS.

Говорителят на WhatsApp отбелязва, че няма никакви доказателства, пропускът в сигурността да е бил използван и че компанията "е дълбоко загрижена" за защитата на своите потребители. Но наскоро израелска агенция за онлайн изследвания предупреди, че методът за открадване на профили се използва широко при гласовите съобщения. Това означава, че WhatsApp не е единственото уязвимо приложение, а потребителте трябва да са по-бдителни, да заключват своята профилна информация и да отклоняват обаждания от непознати.
още по темата

Изследователи определиха най-безопасните месинджъри

Много от разпространените приложения не пазят особено добре данните на потребителите
27.11.2018 / 02:50

WhatsApp най-накрая ще поддържа стикери

Опцията скоро ще бъде налична за iOS и Android
26.10.2018 / 03:45

WhatsApp най-накрая въвежда опцията за групови видео разговори

Възможността за водене на групови видео разговори е важно допълнение за едно от най-големите в светаприложения за изпращане на съобщения.
02.05.2018 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.