Вече до 30 дни можем да възстановим профила си във Facebook след изтриване

Социалната мрежа се надява да си промените мнението
Може би сте решени да изтриете Facebook от живота си след скандала с Cambridge Analytica и новините за изтичане на данни, но компанията вече ви дава допълнително време да си промените мнението. Говорителят на социалната мрежа потвърди, че от 14 на 30 дни се удължава периодът, в който можете да си подновите профила. Според Facebook има потребители, които се опиват да влязат в изтритите си акаунти след двуседмичния срок. Промяната дава възможност да се направи "напълно информиран избор", подчертава говорителят.

Макар че увеличеното време предлага повече гъвкавост, то причината за него вероятно е доста прагматична: колкото по-дълъг е периодът за възстановяване на профила, толкова по-голяма е вероятността да го подновите. Потребителите, които изтрият профила си след скандал или негативна новина може би няма да вземат това решение, като знаят, че техните данни ще ги чакат седмици по-късно.

Разбира се, промяната има и своите негативни страни. Ако сте склонни да премахнете акаунта си, Facebook няма наистина да заличи данните ви за още две седмици. Доста вероятно е през този един месец да има нов случай на изтичане на информация, а това би било доста неприятно, след като вече сте решили да елиминирате социалната мрежа от живота си.
още по темата

Amazon обясни изтичането на потребителски данни с техническа грешка

Изтекли са имената и имейл адресите на потребителите
22.11.2018 / 02:30

Facebook трупа бази данни за местоположението на потребителите през Instagram?

От социалната платформа към момента отричат въвеждането на подобна функционалност
05.10.2018 / 11:36

Електронният магазин във Facebook вече има AI помощник

Той може да предлага цени и да помага в категоризирането на различни продукти
03.10.2018 / 02:02

Facebook търгува и с телефонните номера на потребителите

Платформата предоставя данните за двуфакторно удостоверяване на рекламодатели, практикува и "сенчесто" придобиване на контактна информация
28.09.2018 / 11:33
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.