Новият ъпдейт на Windows 10 се фокусира върху телефоните

Тimeline, Your Phone и още нови опции ви очакват
С последната версия на Windows 10, през април, Microsoft въведе Timeline – нов начин да се следи какво – и кога – променяте по конкретните файлове и уебсайтове. Сега компанията предлага опцията за Android и iOS устройствата. Октомврийският ъпдейт може да бъде свален още днес, а като Windows Update ще бъде пуснат следващата седмица. Интеграцията със смартфоните е основната тенденция, която се наблюдава при тази версия. Microsoft също така най-накрая представя приложението Your Phone, което ще ви позволи да прехвърляте файлове и да управлявате съобщения от Android устройствата към своя компютър.

Може би е странно Microsoft да влага ресурси в мобилните платформи на Apple и Google, но именно това е тенденцията, след като Сатя Надела стана изпълнителен директор. И след като компанията се отказа от своята собствена мобилна операционна система, се фокусира върху повишаването производителността на потребителите чрез предпочитаните от тях мобилни устройства. Вече ще имате достъп до Timeline през Android устройства с Microsoft Launcher, който може да се прегледа още днес, а скоро ще бъде наличен и за iOS.


Новият ъпдейт на Windows 10 се фокусира върху телефоните


За собствениците на Android приложението Your Phone може да осигури директна интеграция с Windows, каквато имат iOS потребителите с macOS. По този начин ще можете да отговаряте на текстови съобщения по-бързо от компютъра, отколкото можете от телефона. Другото предимството е, че текстовите съобщения ще пречат по-малко на работата ви, след като няма да се налага да използвате друго устройство и да губите концентрацията си, сменяйки екраните. Възможността да се прехвърлят файлове също така ще бъде полезна за всеки, който редовно изпращат до себе си имейли с документи и изображения.

За съжаление приложението Your Phone няма да бъде толкова полезно за iOS потребители заради ограниченията при интеграцията на Apple. Те ще могат да изпращат уебстраници, които са разглеждали в Edge в iOS към компютър с Windows. И само това, докато Apple не даде на Microsoft достъп до iMessages и iPhone трансферите на файлове (Не се надявайте това някога да се случи).


Новият ъпдейт на Windows 10 се фокусира върху телефоните


Ъпдейтът на Windows 10 през октомври също така ще въведе нови функции в Edge, включително офлайн речник, граматични инструменти и инструменти за обучение. За да прочитате по-бързо дълги страници, ще можете да използвате и Line Focus – нова опция, която ще подчертава от един до пет реда. В допълнение Microsoft улесни снимането и коментирането на екрана със Snip & Skitch: само натиснете Windows бутона, Shift и S едновременно и начертайте правоъгълника, който бихте искали да уловите. Също така вече ще можете да обновявате това приложение директно от Windows Store.

Потребителите на Office могат да очакват подобрения при AI Inking и 3D функциите със следващата версия на Windows 10. Ако нахвърлите списък или диаграма в Word или PowerPoint, приложението автоматично ще ги конвертира във форматиран текст и фигури. Също така има нови възможности за редактиране на Word документите със стилус.
още по темата

Windows 10 вече може да показва известия от смартфон с Android

Нотификациите се появяват на същото място, където са и съобщенията от Windows
04.07.2019 / 11:11

Your Phone на Microsoft дублира Android смартфон на Windows 10 компютър

Новата функция Phone Screen дава пълен контрол върху телефона директно от Windows 10 компютър
13.03.2019 / 03:11

Нова разработка на Intel прави обучението на AI по-достъпно за всеки

Устрройството Neural Compute Stick 2 беше представено преди първата конференция за разработчици на изкуствен интелект, организирана от компанията в Пекин
14.11.2018 / 03:59

Microsoft Word автоматично ще създава списъци с вашите задачи

Бета тестовете на опцията стартират с Mac Insiders.
08.11.2018 / 01:16
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.