Федералната авиационна администрация в САЩ даде позволение на девет компании да пилотират дронове в контролирано въздушно пространство - например около летища, като част от инициативата за легализиране на полетите на малки височини (LAANC). Една от тези компании е DJI, заедно с Aeronyde, Airbus, AiRXOS, Altitude Angel, Converge, KittyHawk, UASidekick и Unifly. Това не означава, че пилотите на дронове на тези компании ще могат да ги управляват около летища когато си пожелаят - вместо това професионалните пилоти на дронове ще могат да получат разрешение почти в реално време, вместо да чакат месеци за специално разрешително.

Новите регулации са плод на съвместната работа на FAA и производителите на дронове, за да позволят на тези машини да извършват дейност около летища и други подобни контролирани въздушни пространства, където те бяха напълно забранени до този момент.

."Преди LAANC използването на дрони за работи в близост до летища изискваше много детайлен документ за кандидатстване, както и месеци чакане", споделя Брандън Монтелато от DJI. "Сега можем да летим в зони от 2000 квадратни фута в близост до такива съоръжения, включително и в жилищни зони, което ще отвори много нови възможности за дроновете".