3D отпечатани палачинки подгряват събитието ADDITIVE DAYS

В столичния Generator надзърнахме към предстоящото на организираната от B2N конференция за 3D печат
За 3D печата е написано много - често той е наричан технология на бъдещето, но скоро ще ни се наложи да ревизираме това твърдение, защото бъдещето е по-близо, отколкото сме предполагали. За да ни демонстрират това нашите приятели от B2N ни поканиха на много интересно събитие в центъра за дизайн Generator.

3D отпечатани палачинки подгряват събитието ADDITIVE DAYS

Разбира се, най-интересното и доста полезно в 10 сутринта зрелище беше PancakeBot - машина, която отпечатва палачинки върху гореща плоча. Можете сами да се убедите в ефективността на този принтер на видеото, което сме приложили в материала - единственото, което ви е нужно е обикновено тесто за палачинки и въображение.

Интуитивен софтуер позволява на потребителите да нарисуват практически всичко, след което да го превърнат в палачинка с PancakeBot. В подкрепа на по-горното твърдение за настъпващото бъдеще идва и цената на едно такова устройство - а тя е по-ниска от цената на обикновен лазерен принтер - в Amazon подобни машини могат да се намерят за около 250$.

Хранително-вкусовата индустрия не е единствената, която се възползва от чудесата на 3D печата - на предстоящата конференция ADDITIVE DAYS, организирана от B2N, всеки желаещ ще може да види различни принтери - включително такива, които се използват в денталната медицина. Събитието ще се проведе на 4-6 октомври в София Тех Парк - входът е свободен.
още по темата

"Отпечатаха" сърце от биоматериали на пациента

Изкуственият орган е напълно имуносъвместим с него
07.05.2019 / 03:41

HP разширява своето OfficeJet Pro портфолио

Компанията представя Smart принтери, които помагат на малките фирми да пестят време
25.04.2019 / 11:44

Additive Days: от детски играчки и мода до отпечатани тъкани и машинни детайли

Магията продължава да се случва на балканската Конференция за 3Д печат Additive Days
05.10.2018 / 12:49
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.