Аналитик: Apple ще пусне AR-очила през 2020-та и автомобил около 2025-та

Мин-Чи Ко е известен с точните си прогнози за особеностите на iPhone и iPad.
През 2020 г. Apple трябва да представи очила за допълнена реалност (AR), а между 2023-та и 2025 г. – автомобил Apple Car. Така смята анализаторът Мин-Чи Ко, който е известен с точните си прогнози на някои особености на iPhone и iPad, много преди те да се появят на пазара.

По негови думи очилата и автомобилът ще станат източник на "следващия трилион долара, които ще се добавят към пазарната капитализация на Apple".

Обикновено прогнозите на анализатора стъпват върху сведения, получени от източници от веригата за доставки на компанията, но този път двете заявления са негови "обосновани предположения". Самият Мин-Чи Ко подчертава този факт.

Що се отнася до очилата, основа за подобно предположение биха могли да бъдат изказвания на ръководителя на Apple, Тим Кук, който възторжено описва възможностите на допълнената реалност (AR). В същото време компанията наистина работи върху такава платформа, която се казва ARKit.

Прогнозата за автомобил също не е нещо ново, по темата се изговори много (прочетете повече тук) – от наемането на многочислени специалисти, през появата на слухове за проект, наречен "Titan", до освобождаването на голяма част от тези специалисти. Единствената официална информация от страна на Apple в тази насока е от устата на Тим Кук, който миналата година обяви, че компанията работи върху система за автономно управление на превозни средства. Засега концесусът е, че тя не е готова за своя кола.

Колегите от Macworld обаче изразяват съмнения по отношение на сроковете и изобщо възможностите за поява както за очила, така и за автомобил, посочени от Мин-Чи Ко. Платформата ARKit все слабо развита, което се вижда от приложението на Measure в бетата на iOS 12. Що се отнася до производството на автомобили пък изобщо не е сигурно, че Apple самостоятелно ще навлезе в сфера, която е толкова далеч от нейното традиционно направление.

Напълно вероятно е двата проекта наистина да съществуват, но тук може да се направят паралели с дългогодишния слух за телевизор с марката Apple, който така и не се появи.
още по темата

Първият в света куклен спектакъл с МR и VR ще бъде представен у нас

На сцената актьори, кукли и виртуалните елементи на декора ще взаимодействат помежду си
26.10.2018 / 03:55

Колко дни трябва да работи българинът, за да си купи нов iPhone?

iPhone Xs струва между 5 и над 156 трудодни в различни страни по света
27.09.2018 / 12:48

Как се краде Tesla Model S за секунди

Белгийски специалисти показаха как се отключват "умни" автомобили.
14.09.2018 / 06:02

От Apple съобщиха за първата катастрофа с тяхна автономна кола

Причината за инцидента е човешка грешка.
03.09.2018 / 09:47

Летящата кола на Terrafugia влиза в продажба през 2019-а

Машината идва с хибриден двигател и много подобрения, цената не е известна
19.07.2018 / 01:30
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.