OnePlus планира да стъпи на Smart TV пазара

Компанията по всяка вероятност поставя началото на своя екосистема.
Следващата стъпка в бизнеса на китайската компания OnePlus ще е навлизане на пазара на "умна телевизия". Новината бе съобщена в Twitter от нейния главен изпълнителен директор, Пит Лау.

От 2013 г. насам OnePlus пуска на пазара смартфони, предлагащи върхови характеристики, но струващи по-малко от продуктите на най-именитите си конкуренти. Според компанията този нейн имидж и подход ще послужат за основа за логичната следваща стъпка в бизнеса ѝ.

Smart TV продуктите имат за цел да пренесат на телевизора технологичното нивото, което потребителите са свикнали да получават от смартфоните си. Това означава постоянна свързаност с интернет и интерактивни медийни функции.

В интервю за Business Insider Пит Лау споделя, че компанията планира а стартира своя телевизионен продукт през 2019 г. Той очаква услугата да се развива през следващите пет години, ставайки все по-свързана със смартфона на потребителя.

Не се споменава върху каква платформа ще стъпи новата услуга – дали ще е Android TV или нещо друго. От OnePlus водят преговори с големите доставчици на умни домашни системи за реализиране на съответната поддръжка.


Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.