И Canon представи пълноформатен безогледален фотоапарат

Компанията обяви фотоапарата EOS R и четири обектива.
Слуховете от началото на седмицата се оказаха верни. Canon официално стъпи на в сегмента на пълноформатните (35 мм) безогледални камери с новия си продукт EOS R. С него, очаквано, идва и нов стандарт за монтиране на обективи – байонетът RF.

Canon EOS R идва с 30,3-мегапикселов сензор и най-новият процесор за изображения DIGIC 8 на компанията, който видя бял свят в представения в началото на годината ентусиастки EOS M50. Последният на продукт на компанията е насочен към по-гора категория, като от там твърдят че той е съпоставим огледално-рефлексния EOS 5D IV.

EOS R може да снима с до 8 кад./сек. при фиксиран и 5кад./сек. при следящ автофокус. Фотоапаратът предлага впечатляващия брой от 5655 автофокусни точки, като за по-бързо избиране на конкретна от тях потребителят може да използва сензорния дисплей на гърба на продукта. Според Canon това е и първата камера, способна на фокусира при ниска светлина (до -6EV). Тя е и оптимизирана за работа при условия на слаба осветеност и благодарение на подобрения електронен визьор.

Компанията пуска на пазара четири обектива за новия байонет: RF 50mm f/1.2L USM, RF 24-105mm f/4L IS USM, RF 28-70mm f/2L USM, както и RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM. Новото при всички RF обективи е наличието на допълнителен контролен пръстен, който може да се персонализира за управление на бленда, скорост на затвора, ISO или компенсация на експонацията, което позволява смяна на настройките без да се отклонява вниманието на фотографа от обекта на снимане.

Подобно на Nikon, и Canon стартира новата си пълноформатна безогледална система с възможност за използването ѝ с над 70 EF и EF-S обектива. За целта компанията е подготвила три адаптера. Сред тях е налице базов такъв, който просто позволява монтиране на оптики за огледално-рефлексни апарати на новото тяло. Останалите два адаптера предлагат допълнителни възможности – единият разполага с пръстен, подобен на този от RF обективите, а другият позволява добавяне на т.нар. "drop-in"филтри.
още по темата

Canon представи новия си безогледален флагман EOS R в София

Ето нашите първи лични впечатления
19.10.2018 / 02:48

Panasonic разработва два пълноформатни фотоапарата с L байонет на Leica

Моделите се очакват в началото на 2019 г.
25.09.2018 / 05:08

Нов широкоъгълен обектив от висок клас от Sony

Компанията представи 24 mm oбектив с бленда F1.4.
20.09.2018 / 06:15

Nikon представи първите си безогледални фотоапарати с пълноформатни сензори

Компанията демонстрира сериозни амбиции в безогледалния сегмент.
23.08.2018 / 01:01
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.