Instagram разработва приложение за пазаруване

Все пак компаниите и търговците вече имат профили в платформата.
През последните няколко години Instagram пусна различни опции за пазаруване, което ясно показва, че социалната мрежа вижда своето бъдеще в електронната търговия. В момента компанията създава самостоятелно приложение за пазаруване, което може би ще се нарича IG Shopping. То ще позволи на потребителите да търсят и купуват продукти от фирми, които следват в самото приложение. Засега не е известно кога ще бъде пуснато, а и вероятно то все още е в ранен етап на разработка. Макар че това означава, че има шанс и да не се появи на пазара, според източник, компанията е "готова да направи сериозно разширение към електронната търговия".

Това е доста логично, тъй като голяма част от организациите (особено онези, чиято аудитория е от по-младото поколение) вече поддържат профил в Instagram. По-рано тази година платформата пусна инструменти за пазаруване в осем държави, позволявайки на повече търговци да показват цените на своите продукти в публикациите си.

Преди няколко месеца Instagram също така даде възможност на някои компании да добавят електронни плащания, чрез които техните последователи да могат да правят резервации за ресторанти или да си записват час в салони за красота. В допълнение този юни платформата позволи на някои марки да продават продукти в Stories. Instagram освен това тества други експериментални самостоятелни приложения, така че определено няма да е изненада, ако наистина разработи и приложение за пазаруване.
още по темата

Бъг в Instagram случайно разпространява потребителски пароли

Проблемът е свързан с опцията за сваляне на копие от вашите данни.
19.11.2018 / 10:27

Марките вече ще подават продукти в Instagram чрез видео клипове

Новата функция идва точно навреме за празниците
16.11.2018 / 10:09

Instagram пуска опция за уведомления в Lite и уеб версията

Можете да я активирате като влезете в платформата през Chrome
26.09.2018 / 11:13

Amazon ще ви предлага продукти на база на предишни лайкове

Сайтът ще ви дава идеи, когато не знаете какво искате
20.09.2018 / 10:15

Instagram ще ви позволи да тагвате приятели във видео клипове

Видеото, на което сте отбелязани, обаче няма да излиза във вашия профил
11.09.2018 / 09:52
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.