Екзоскелет на LG намалява натоварването на краката

CLOi SuitBo e разработен за индустриална употреба.
Роботизиран индустриален екзоскелет ще покаже LG на предстоящото изложение IFA, което ще се проведе в Берлин, Германия, между 31 август и 5 септември. Целта на разработката е да поддържа и подсилва краката на работници, да им дава повече мобилност, както и да намалява натоварването на техните крайниците.

Новата разработка на компанията CLOi SuitBot и е създадена съвместно с младата компания SG ROBOTICS. От там изучават по какъв начин роботи, които могат да се "обличат", биха могли подобрят качеството на живот.


Екзоскелет на LG намалява натоварването на краката

SuitBot разполага с два роботизирани крака, които повтарят движенията на оператора. Така се намалява неговото физическо натоварване, както и рискът от травми. От LG поясняват, че "неговите обувки тип сандали, както и функцията за автоматично нагласяне, помагат, на този, който го носи да влиза и излиза от костюма по-лесно".

Друго предимство на LG CLOi SuitBot е, че може да се свързва с други роботи на LG (за пръв път обявено на CES 2018), за да се превърне в част от умно индустриално решение.

Допълнително, изкуствен интелект позволява на SuitBot да се учи и развива чрез разпознаването и анализирането на биометрични данни, както и на информация от околната среда. Той измерва и анализира движенията на човешкото тяло, за да предложи оптимални движения и стойка с цел максимално пестене на енергия.

Разбира се, това не е първата подобна разработка. Работниците в 15 завода на Ford например вече използват екзоскелетни жилетки, които увеличават тяхната издържливост.
още по темата

Автономни роботи ще се грижат за сигурността на кораловите рифове?

Студенти от Политехническия институт в Уорчестър разработват робот, който ще се бори със свръхпопулацията на риба-лъв, без да има нужда от човешка намеса
27.08.2018 / 09:04

Новият член на екипажа на МКС – летящ робот с изкуствен интелект

CIMON е създаден, за да подпомага астронавтите в техните ежедневни задължения и ще играе ролята на автономна, гласово контролирана база данни на космическата станция
29.06.2018 / 12:00

Hyundai ще конкурира Iron Man със собствен железен костюм

От Hyundai твърдят, че смятат да пуснат своя екзоскелет и за комерсиална употреба, което значи че при наличие на достатъчно желание (и пари) с “носим робот” (както наричат в компанията новото си устройство) ще може да се сдобие всеки.
14.05.2016 / 12:00

Носенето на 100 кг. не е проблем с екзоскелета Body Extender

С помощта на предназначения за помощ след аварии и бедствия екзоскелет Body Extender операторите могат да носят по 50 кг. във всяка роботизирана ръка и да спасяват по-бързо живота на затрупани под отломките.
10.03.2014 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.