Виртуалните клавиатури са на едно кликване разстояние

Сензори ще улавят движенията на пръстите, за да идентифицират символите.
Вече стилусите и пръстите могат лесно да заменят компютърната мишка и курсора на екрана. Не е толкова просто обаче, когато става дума за писане. Разбира се, мобилните устройства стават все по-добри при разпознаването на нашите гласове, но понякога наистина се налага да се използва клавиатура.

Именно за такива ситуации вече има едно ново решение. Безжичен проектор, който в свързан с мобилното устройство, може да прожектира както функционираща виртуална клавиатура на бюрото ви, така и дисплей на стената до вас. Новото изобретение се нарича Masterkey 4.0 и предлага редица интересни функционалности.

"Виртуалната клавиатура има вграден сензор и лазер. Сензорите улавят движенията на пръстите. След това алгоритъм конвертира координатите, за да идентифицира символите. Скоростта е над 350 символа в минута. Писането може да бъде малко по-бавно, но все пак приемливо", разказва създателят Ади Забкар. Според него проекторът може да ви даде виртуален екран до 120 инча, а резолюцията е достатъчно висока за прожектиране на филми.

Очаква се устройството да има две версии. Първата ще бъде за "домашни" условия, тя е създадена да предлага подвижно кино или основни функционалности за лаптоп. Но по-интересната версия е тази за бизнеса, която също така включва вграден кинетичен сензор и технология и разпознаване на лице и жестове.

"Представете си следната ситуация: имате презентация пред шестима души. Masterkey ще проследи лицата на хората и софтуерът ще ви каже на кого му е интересно, до каква степен имате вниманието му и на кого не му е интересно. По този начин е много по-лесно да се фокусирате, върху това, което работи най-добре в презентацията, и да бъдете по-успешни", обяснява Zabkar.

Този проект е изключително вълнуващ, но също така и доста амбициозен. Очаква се цената на устройството да бъде 155 евро, а доставките да стартират през февруари 2019.


още по темата

5 страхотни механични клавиатури

Вариантите за покупка на качествена механична клавиатура нарастват и е време да направим разбор на актуалните модели
10.11.2018 / 04:00

Лаптоп или таблет?

Двата типа устройства имат различни преимущества и недостатъци, което често затруднява потребителите, когато трябва да направят избор
01.11.2018 / 05:19

Как да получите достъп до компютъра си през смартфон

Благодарение на Chrome Remote Desktop можете да управлявате Windows или macOS компютър от своя смартфон.
13.07.2018 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.