Messenger Kids на Facebook вече позволява на децата да изпращат покани за приятелство

Все пак родителите ще трябва да одобрят всяко допълнение.
Мessenger Kids на Facebook имаше много стриктни правила за добавянето на приятели. По-рано дори се изискваше децата да включат своите родители в списъка си с приятели. Социалната мрежа явно вече е готова малко да намали ограниченията. Тя дава възможност в Android и iOS приложенията децата да могат да изпращат покани за приятелство. Когато включите опцията, Facebook създава произволна четирибуквена парола за вашето дете – то само трябва да предостави тази фраза на техния потенциален приятел в Messenger Kids. Родителите все пак трябва да одобрят поканата, но това им спестява усилията да извършват целия процес.

Функцията е изцяло избираема и вече е достъпна в приложенията. Този ход показва, че социалната мрежа се опитва да постигне златната среда. Тя иска да разшири аудиторията на Messenger Kids, така че повече деца да преминат към обикновеното приложение Messenger, когато навършват 13 години, но също така да уважи строгите правила за защита неприкосновеността на децата. Въпреки това промените едва ли ще зарадват критиците. Някои от опонентите изтъкват, че дигиталните устройства могат да бъдат вредни за децата и че по-малките не са достатъчно зрели, за да могат да се справят с различните нюанси при онлайн отношенията. Според тези хора самото съществуване на Messenger Kids е проблем и едва ли някакви подобрения ще удовлетворят техните искания.
още по темата

Facebook най-накрая опростява Messenger

Новата версия е достъпна от днес
24.10.2018 / 12:47

Apple и Google с нови контроли за ограничаване на времето пред екрана

Компаниите предлагат инструменти, с които можете да контролирате както вашето онлайн присъствие, така и това на децата ви
20.09.2018 / 10:28

Facebook дава награди, ако съобщите за бъгове в приложения на трети страни

Компанията разширява програмата си за откриване на бъгове
18.09.2018 / 10:59

Facebook тества приложение за гласово разпознаване

В близко бъдеще можем да очакваме и появата на Facebook умен асистент
22.08.2018 / 02:23

Потребителите на Facebook са събрали 300 млн. долара за благотворителност

За година са подкрепени 750 хил. неправителствени организации
17.08.2018 / 11:56
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.