Аpple уверява, че не ви подслушва през вашия iPhone

Компанията не ви шпионира, за да ви предлага таргетирани реклами
Миналия месец член на Комисията по енергетика и търговия към Камарата на представителите на Конгреса на САЩ изпрати писмо до Apple след доклади, че телефоните и гласовите асистенти могат да подслушват вашите разговори. Сега технологичният гигант даде своя отговор: iPhone устройствата не послушват разговорите на хората и не споделят казаните думи с трети страни.

Apple отбелязва, че iPhone устройствата търсят да разпознаят само две думи: Hey Siri. Когато гласовият асистент се събуди, той потвърждава дали потребителят наистина е искал да го използва и всичко, което го попитате ще бъде свързано с произволен иденфикатор за устройството, а не с вашия Apple ID. Освен това потребителите могат да променят произволния идентификатор като включват и изключват Siri и Dictionary.

В допълнение Apple разяснява как работи с информацията за локация. Компанията подчертава, че не пази запис на данните за местонахождението, които са свързани с името и Apple идентификационния номер на потребителя – не използва локацията и за да предлага таргетирани реклами. Технологичният гигант изтъква, че потребителите решават дали да включат информацията за местонахождението и че отделните приложения винаги питат при инсталиране дали да получават такъв специфичен достъп до локацията "винаги", "никога" или "докато го използват".

"Ние вярваме, че неприкосновеността на личния живот е основно човешко право и се стремим да създаваме нашите продукти и услуги така, че да минимизираме събраните от нас потребителски данни", коментират в писмото. Apple обаче предупреждава, че "не следи и не може да следи това, което разработчиците правят с потребителските данни, които събират, или да предотврати трансфер на тези данни след това".
още по темата

Бъг в iPhone X позволява на хакери да крадат "изтрити" снимки

Натискането на бутона за изтриване в галерията на смартфона може да не е достатъчно
20.11.2018 / 02:39

Essential все пак прави нов смартфон, акцентира върху ИИ

Според слухове компанията възнамерява да заложи на малък екран
11.10.2018 / 12:25

Apple Music вече е достъпен за всички в Android Auto

Вече е готова финалната версия на приложението
21.09.2018 / 11:53

Първи снимки на новите модели iPhone

Apple официално представя тазгодишната си серия на 12 септември
31.08.2018 / 01:30

Apple премахва 25 000 приложения от онлайн магазина си в Китай

Технологичният гигант е обвиняван от държавните медии в страната, че не полага достатъчно усилия да филтрира забранено съдържание
20.08.2018 / 11:34
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.