Аpple уверява, че не ви подслушва през вашия iPhone

Компанията не ви шпионира, за да ви предлага таргетирани реклами
Миналия месец член на Комисията по енергетика и търговия към Камарата на представителите на Конгреса на САЩ изпрати писмо до Apple след доклади, че телефоните и гласовите асистенти могат да подслушват вашите разговори. Сега технологичният гигант даде своя отговор: iPhone устройствата не послушват разговорите на хората и не споделят казаните думи с трети страни.

Apple отбелязва, че iPhone устройствата търсят да разпознаят само две думи: Hey Siri. Когато гласовият асистент се събуди, той потвърждава дали потребителят наистина е искал да го използва и всичко, което го попитате ще бъде свързано с произволен иденфикатор за устройството, а не с вашия Apple ID. Освен това потребителите могат да променят произволния идентификатор като включват и изключват Siri и Dictionary.

В допълнение Apple разяснява как работи с информацията за локация. Компанията подчертава, че не пази запис на данните за местонахождението, които са свързани с името и Apple идентификационния номер на потребителя – не използва локацията и за да предлага таргетирани реклами. Технологичният гигант изтъква, че потребителите решават дали да включат информацията за местонахождението и че отделните приложения винаги питат при инсталиране дали да получават такъв специфичен достъп до локацията "винаги", "никога" или "докато го използват".

"Ние вярваме, че неприкосновеността на личния живот е основно човешко право и се стремим да създаваме нашите продукти и услуги така, че да минимизираме събраните от нас потребителски данни", коментират в писмото. Apple обаче предупреждава, че "не следи и не може да следи това, което разработчиците правят с потребителските данни, които събират, или да предотврати трансфер на тези данни след това".
още по темата

Essential все пак прави нов смартфон, акцентира върху ИИ

Според слухове компанията възнамерява да заложи на малък екран
11.10.2018 / 12:25

Apple Music вече е достъпен за всички в Android Auto

Вече е готова финалната версия на приложението
21.09.2018 / 11:53

Първи снимки на новите модели iPhone

Apple официално представя тазгодишната си серия на 12 септември
31.08.2018 / 01:30

Apple премахва 25 000 приложения от онлайн магазина си в Китай

Технологичният гигант е обвиняван от държавните медии в страната, че не полага достатъчно усилия да филтрира забранено съдържание
20.08.2018 / 11:34

Тийнейджър пробил системите на Apple

Австралиецът преглеждал клиентски профили и изтеглил 90GB чувствителна информация
17.08.2018 / 04:29
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.