С преводача Travis Touch ще можете да общувате на повече от 100 езика

Устройството използва изкуствен интелект и машинно обучение.
Мечтали ли сте някога да можете да разбирате всеки един език на планетата? Новото устройство Travis Touch ще ви доближи с една крачка по-близо до тази цел. Това е третият подобен проект на нидерландския производител на джобни преводачи. Новият модел е наследник на Travis One, от който бяха продадени над 110 хил. бройки. Основните подобрения при обхващат хардуера и функционалностите.

"Нашият първи продукт ни даде възможност да получим доста ценна обратна връзка. Ние искаме да подпомогнем разбирането по света и вярваме, че нашият нов продукт значително ще допринесе за това, разрушавайки езиковите бариери", коментира изпълнителният директор на Travis Бренд Кувенховен.

След пускането на първия продукт от серията са направени редица промени вследствие на обратната връзка на потребителите – включително намаляване броя на физическите бутони, въвеждане на тъчскийн и безжично зареждане. Компанията непрекъснато търси и интегрира нови платформи за превод, като засега използва 16 такива, включително Google, IBM и Microsoft. Тъй като компанията е един от интеграторите на няколко платформи за превод, продуктите на Travis също така се възползват от разработките на технологичните гиганти в машинните преводи. Чрез възможностите на изкуствения интелект и машинното обучение в момента устройството предлага преводи на 110 езика, а колкото по-бърза е интернет връзката, толкова по-добро е качеството на превода.

Холандското технологично издание Silicon Canals определи Travis Touch като "не от този свят", а експертите смятат, че устройството ще се превърне в един от най-големите конкуренти на Google Pixel Buds. "Използването на Travis ви дава усещане за комфорт и възможност да превърнете моментите на несигурност в едно положително изживяване", отбелязват от компанията.

Travis Touch е достъпен на платформата Indiegogo от 31 юли за 149 долара, вместо пазарната цена, която ще бъде 245 долара. Очаква се доставките да стартират през септември.


още по темата

Първата картина, нарисувана от AI, ще бъде продадена на търг

Ще замени ли изкуственият интелект творците?
30.08.2018 / 10:06

Google разработва здравен асистент с изкуствен интелект

Google Coach ще има всички функционалности на виртуален фитнес инструктор, но ще следи и за начина и качеството на хранене на потребителите
16.08.2018 / 09:05

Google Assistant започна да разбира руски език

Дали скоро умният помощник ще заработи и на български?
01.08.2018 / 05:33

Изкуствен интелект ще се грижи за правописните грешки в Google Docs

Новият инструмент е част от мащабен набор от актуализации, насочени предимно към премиум потребителите
25.07.2018 / 11:06
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.