Google Clock приложението ще ви буди с мелодии от Spotify

Очевидно технологичният гигант игнорира своите собствени музикални услуги.
Сутрешният ритуал на Android потребителите вече ще бъде озвучен с повече музика. Новият ъпдейт на Google Clock приложението добавя интеграция със Spotify, за да се събуждате с любимата си песен или плейлист, вместо с досадна аларма. Опцията ще работи с всеки хендсет за Android Lollipop и дори няма да изисква Spotify Premium профил. Ъпдейтът ще бъде достъпен още тази седмица.

Странното обаче е, че Google пуска услугата първо за трета страна вместо за Google Play Music. При обявяването на новината, в Tweeter компанията помоли и за музикални предложения, за да създаде сутрешен плейлист. Още първият потребител, коментара публикацията, пита: "А какво става с YouTube Music интеграцията?". И това определението не е необичаен въпрос: компанията наскоро много шумя около енергията и ресурсите, които е вложила в обновяването на YouTube Music. Технологичният гигант все пак уточни, че новата опция ще е налична "скоро" и за потребителите на YouTube Music.

Музиката ще звучи по един и същи начин, независимо от източника, когато се събуждате. Но за онези потребители, които имат Google профили това изгледа като шамар в лицето. Spotify вероятно има повече абонати, но Lollipop вече от три години е наличен. Да се налага обаче лоялните фенове на Google да чакат толкова дълго за персонална музика за събуждане, при условие че интеграцията с трета страна се случва по-бързо, е малко обезкуражаващо.
още по темата

Spotify ще ви предлага плейлист според вашето ДНК

Бихте ли искали да предоставите генетичния си код за нова музика?
25.09.2018 / 11:07

Spotify е достъпен и през чатовете в Skype

Вече ще можете да споделяте и преглеждате песни по време на разговор
09.08.2018 / 09:42

Споделената локация през Google Maps ще показва и процента на батерията ви

Майка ви няма да се притеснява излишно, когато не вдигате, ако знае, че батерията ви е паднала.
03.08.2018 / 03:36

Вече по-лесно ще променяте времето за среща в Google Calender

Ще можете да насрочвате ново удобно време за среща без досадните имейли до всички.
31.07.2018 / 09:59

Защо Google забрани приложенията за добив на криптовалути?

Изхвърлянето на тези инструменти от Play Store е поредната стъпка на компанията срещу добива на виртуалните валути, след забраните на реклами и разширения за Chrome
30.07.2018 / 10:34
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.