Dropbox улеснява намирането на файлове в Gmail

Преди няколко години Dropbox започна да си сътрудничи с Microsoft с идеята да помогне на своите потребители по-ефективно и по-лесно да работят с инструментите, които вече използват. Microsoft Office обхваща голяма част от работния процес, така че прикрепянето на Dropbox към Office значително подобри и двете услуги. Днес Dropbox прави същото с Google. Партньорството между двете компании беше обявено по-рано тази година и днес се вижда първият продукт: Dropbox опция за Gmail.

Както вероятно очаквате новата функция ще улесни прехвърлянето на съдържанието от Dropbox в Gmail, но това не е всичко. След като новият плъгин се инсталира, той ще се вижда в дясната част на пощата, където сега са линковете, отварящи календара и задачите. При кликване върху иконата на Dropbox ще предложи приложението да сканира за заплахи на прикачените към имейла документи, независимо дали са линкове към Dropbox или по-традиционни файлове.

Вместо само да показва списък с файлове, новата функция включва и друга информация - като кой е изпратил файла, кога, името на файла и къде може да бъде намерен (Dropbox или имейл). Това не е нещо особено като решение, но ако някога сте преглеждали десетки съобщения в пощата, за да намерите онзи файл, който ви трябва, определено ще оцените този нов инструмент.


Dropbox улеснява намирането на файлове в Gmail


Опцията ще ви позволи също така и да имате пълна видимост върху своите Dropbox файлове, което е полезно за добавянето на файлове към определена папка, вместо в общата "свалени". Това означава, че ще можете и да прикачвате файлове от Dropbox в своя имейл, без да се налага да търсите дълго в паметта на своето устройство. Във време, когато потребителите използват по-малко своите локални драйвъри и все повече облака, това е добра възможност. За съжаление тази функция вероятно ще бъде достъпна по-късно тази година.

Промените ще засегнат и мобилните версии. След като настроите Dropbox в Gmail в мрежата, той ще се вижда и в официалното приложение на пощата за Android и iOS. Подобно на другите добавки, тази също работи в различни браузъри и платформи, така че независимо къде влизате в своя имейл, той ще бъде свързан към вашия Dropbox. Интеграцията към Android вече е завършена, а "скоро" ще има такава и към iOS.

Като цяло подобно партньорство е малко или много изненадващо, след като Google и Dropbox се конкурират в няколко области: Google Drive има почти същите функции като Dropbox, а Paper на Dropbox има доста прилики с Google Docs. Продуктовият мениджър на Dropbox Кетан Найак отбеляза, че общите предпочитания на потребителите на двете компании са по-важни от конкуренцията. Например, той подчерта, че "стотици милиони" от потребителите на Dropbox са си направили профил в Gmail, докато 50% от потребителите на Dropbox вече използват Gmail. "Всичко се свежда до избора на потребителите, нашите клиенти искат инструментите, които обичат и те имат избор. Тази визия за отвореност на платформите се споделя от Dropbox и Google и именно това ни събра заедно", коментира Найак.

Gmail без съмнение е доминиращият играч при имейлите както за индивидуалните потребители, така и за бизнеса. От друга страна Dropbox не пресъздава услуги и функции, които потребителите вече използват в Google и Microsoft. А възможността Dropbox да работи с колкото може повече популярни услуги ще гарантира, че хората и компаниите ще го използват по-дълго време.
още по темата

Dropbox с нова опция при редактирането на видеа

Потребителите вече ще могат да оставят коментари в определени секунди от клиповете
25.01.2019 / 03:19

Microsoft пуска Office 2019 за Mac и Windows

Компанията не забравя онези, които предпочитат еднократно да закупят продуктите й
25.09.2018 / 10:11

Приложението Gmail Offline ще изчезна след 3 декември

Вместо това ще можете да активирате новата офлайн опция
17.09.2018 / 04:29

Защо Google забрани приложенията за добив на криптовалути?

Изхвърлянето на тези инструменти от Play Store е поредната стъпка на компанията срещу добива на виртуалните валути, след забраните на реклами и разширения за Chrome
30.07.2018 / 10:34
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.