Huawei с конкурс за снимки, направени със смартфон

"Next Image Mobile Photography" дава възможност за престижно признание.
Конкурс за снимки с мобилен телефон стартира Huawei. Той се казва "Next Image Mobile Photography" и, както може да се предположи, в него се приемат само фотоси направени с устройство на компанията.

Конкурсът предлага 6 категории, наречени "Faces", "Good Night", "Hello, Life!", "Check In", "Nature" и "Story Board". Всеки участник в конкурса може да регистрира своите кандидатури до 20 август 2018 г.

Победителите ще получат парична награда и публикация в едно от най-известните и престижни списания в света – National Geographic. Те ще бъдат определени от експертно жури с дългогодишен опит в сферата на фотографията и мобилните технологии. Имената им ще бъдат обявени на 10 септември.

"Винаги сме гледали на камерите като на един от най-важните компоненти в нашите телефони и сме много щастливи, че благодарение на новите ни технологии хората имат възможност да правят по-красиви и по-качествени снимки. С този конкурс се надяваме да дадем широка гласност на тази все по-разпространена тенденция", сподели Дарина Иванова, директор маркетинг на Huawei Consumer Business Group за България и Македония.

"Смартфоните са новата форма на фотография, както и новият начин, по който гледаме на това изкуство и затова съм напълно убедена, че биха могли да бъдат използвани за артистични проекти. Надявам се, че конкурсът "Next Image" ще ни позволи да продължим развитието си в тази насока", добави Вера Гоцева, журналист и фотограф, посланик на конкурса в България.

След като снимките, участващи в конкурса, бъдат качени в публичните галерии, хората ще могат да гласуват за своите фаворити до 28 август 2018. Впоследствие експертно жури ще определи победителите измежду 50-те най-харесвани снимки от всяка категория. Журито ще бъде в следния състав:
 • Янмин Уанг - президент на Huawei Consumer Business Group за Централна и Източна Европа;
  Доминик Брако - фотограф на National Geographic;
  Алекс Ламбрехтс - оторизиран фотограф на Leica;
  Томаш Лазар - лауреат на World Press Photo
  Боби Анвар - датски фотограф;
  Гал Гадот - актриса и рекламно лице на серията Huawei P20;
Най-добрите 50 снимки от нашия регион ще се класират за световния конкурс "Next Image Global Contest".

Победителите от всяка категория ще получат като награда Huawei Matebook X, споменатата публикация, както и парична награда в размер на 2000 евро.

Класиралите се на второ и трето място ще получат мобилни телефони от Huawei, съответно P20 Pro и P20. Huawei P20 ще бъде наградата и за снимките, получили най-много гласове от страна на феновете.

В края на конкурса журито ще връчи специалната награда "Grand Prix", чийто носител ще получи Huawei Matebook X, публикация в National Geographic, парична награда в размер на 10 000 евро и възможност да се включи в 10-дневната фотографска експедиция на National Geographic, която ще се проведе през септември в Италия.
още по темата

Всеки петък безплатна диагностика от Huawei

В рамките на инициативата Smart Friday можете да получите безплатна диагностика на всички устройства.
08.08.2018 / 02:25
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.