Летящата кола на Terrafugia влиза в продажба през 2019-а

Машината идва с хибриден двигател и много подобрения, цената не е известна
Наближава 2020-а година, а човечеството все още не е получило обещаните летящи коли. Въпреки сериозната работа на много компании, на пазара още няма подобна машина. Това е на път да се промени, защото изстрадалата компания Terrafugia съобщи, че нейната летяща кола Transition ще влезе в официална продажба през 2019-а.

Ако подобна информация ви се струва далечна и не особено конкретна, трябва да напомним, че Transition е в разработка и тестове от повече от десетилетие. На този фон една година до масово производство звучи дори оптимистично и бързо.

Летящата кола ще има доста подобрения, в сравнение с предишните версии и ще включва хибридно задвижване - бензинов двигател и електромотор. Батериите са заменени с по-безопасни литиево-йон-фосфатни, а щофьорите (или пилотите) ще разполагат с кратък режим на повишена мощност (по подобие на Tesla).
Авиониката и парашутната система са дело на партньорите Dynon и BRS, а подобрения има и по интериора - по-удобни седалки и контрол с интуитивен интерфейс, повече пространство за багаж, по-добри предпазни колани и въздушни възглавници. Единствената мистерия, която остава, е цената на това странно транспортно средство, но както можете да се досетите, тя най-вероятно ще е по-близо до тази на малък самолет, отколкото на скъпа кола.

още по темата

Skai е летящо такси с водородни клетки

Технологията трябва да позволи полет до 4 часа на разстояние до 400 мили
30.05.2019 / 03:05

BlackFly е летяща кола на цената на обикновен SUV

Компанията Opener планира да пусне в продажба модела до края на 2019-а
13.02.2019 / 03:09

Аналитик: Apple ще пусне AR-очила през 2020-та и автомобил около 2025-та

Мин-Чи Ко е известен с точните си прогнози за особеностите на iPhone и iPad.
21.09.2018 / 03:12

"Яндекс" започва тестове на автономни автомобили в Русия

Те ще се провеждат в университетския град Инополис
29.08.2018 / 10:10
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.