Магазин с изкуствен интелект ще помага при избора на тоалети

Технология на Alibaba ще помага за подбирането на тоалети по време на пазаруване.

 


Можете да използвате Echo Look на Amazon, ако искате изкуствен интелект да ви дава модни съвети у дома. Но ако сте в магазина и не желаете да губите време в пробване на дрехи, за да видите дали тези дънки си отиват с онази блуза, Guess и Alibaba могат да ви предложат решение. Заедно те разработват AI системата, FashionAI, която използва компютърно зрение, за да ви помогне да създадете цял тоалет, докато пазарувате. Смарт огледалото разпознава цветовете, стила и вашите черти и ви предлага продукти, които добре ще са съчетават - включително дрехи, които вече сте купили онлайн. Така ще можете да създаде цял тоалет, дори ако сте избрали само една част от него.

Участието на технологиите обаче не спира до тук. Всеки продукт в магазина разполага с Bluetooth, RFID и сензори за движение, които автоматично показват дрехата на смарт огледалото. И ако искате да премерите нещо, то трябва само да го изберете на огледалото, а персоналът ще ви го донесе. Ако не обичате да носите една камара дрехи в пробната, то това решение е точно за вас.

Възможностите на FashionAI ще бъдат демонстрирани в Политехническия университет в Хонконг до 7 юли. Настоящата разработка обаче е тясно свързана с услугите на Alibaba, което означава, че ще са необходими промени, за да се пригоди решението към други държави. Въпреки това то показва как изкуственият интелект може да се използва в бъдеще, за да намалите времето, прекарано в пазаруване на дрехи, от часове до минути.

още по темата

AliExpress стартира опция за обединяване на пратки до Русия

В много случаи възможността ще е безплатна за получателя
03.09.2019 / 12:14

Amazon ще ви предлага продукти на база на предишни лайкове

Сайтът ще ви дава идеи, когато не знаете какво искате
20.09.2018 / 10:15

L’Oreal и Facebook си партнират в проект за виртуално пробване на гримове

Опцията ще стартира с марки като NYX and Urban Decay.
10.08.2018 / 02:36

Може ли AI да помогне за поддръжката на пътната мрежа?

Група учени разработват софтуер, който помага както за навременните ремонти на пътни артерии, така и за обследване на сгради и мостове
02.08.2018 / 11:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.