Uber подновява тестовете с автономни коли

Компанята ще приложи някои промени по отношение на сигурността, преди да стартира отново с тестването на автономните превозни средства.

 

След инцидента с една от автономните коли на Uber в Темпъл, щата Аризона, компанията преустанови тестовете. Въведените промени обаче ще й позволят да поднови изпитанията в Питсбърг и Сан Франциско през август. Миналия месец Uber отбеляза, че работи в тясно сътрудничество с Националния борд за транспортна сигурност, за да преразгледа своите практики по отношение на безопасността.

Сред промените, които ще бъдат приложение, са няколко опции за спиране при извънредни ситуации, като те ще подпомагат основната системата за автономно шофиране. Също така компанията планира да върне втория шофьор с цел по-голяма сигурност. Полицейският доклад миналата седмица разкри, че при последния инцидент шофьорът е гледал Hulu. Преди Uber имаше по двама шофьори в автономните автомобили, които тестваше, но миналата година практиката за втория пътник беше прекратена.

Uber ще отдели по-голямо внимание на симулациите за автономно шофиране, променяйки начина, по който оценява работата на своите служители и публикува информация за своя напредък. Не на последно място компанията е отсранила въведените промени в софтуера, които бяха причината за това автономните коли да игнорират някои от обектите по пътя.

Uber преустанови провеждането на тестове в Аризона, а миналия месец кметът на Питсбърг изтъкна, че компанията ще трябва да се съгласи на някои условия, преди автономните автомобили отново да тръгнат по пътищата на града. Автономните превозни средства няма да могат да карат с повече от 40 км в час, а когато шофира човек, приложението на Uber ще предупреждава при превишаване на скоростта.

още по темата

Google ще пусне първата безпилотна таксиметрова услуга

Тя стартира през декември и в началото ще работи само в един град в САЩ
14.11.2018 / 12:26

Uber стартира услуга с електрически скутери

Този ход на Uber показва еволюцията на компанията от услуги за споделен превоз към по-общи транспортни опции
03.10.2018 / 11:03

От Apple съобщиха за първата катастрофа с тяхна автономна кола

Причината за инцидента е човешка грешка.
03.09.2018 / 09:47

Uber търси трети град, в който да тества летящите си таксита

Компанията ще обяви избора си след половин година
31.08.2018 / 02:30

"Яндекс" започва тестове на автономни автомобили в Русия

Те ще се провеждат в университетския град Инополис
29.08.2018 / 10:10
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.