Sony представи 400 mm F2.8 обектив от серията G Master

Дългоочаквано попълнение в портфолиото си от обективи за Е-байонет представи Sony. Компанията показа FE 400mm F2.8 GM OSS (модел SEL400F28GM) – светлосилен супер телефотографски обектив от висок клас, предназначен спортна и природна фотография. Той е идеално допълнение към гамата от високоскоростни камери с Е-байонет, включително α9, α7R III и други

От Sony подчертават, че най-лекият в света 400 мм F2.8 обектив от висок клас. Теглото на новия продукт е 2897 км. То е постигнато чрез оптичен дизайн, който включва три флуоритни елемента, намален брой елементи, разположени в предната част, както и щедро използване на компоненти от магнезиева сплав. Благодарение на полеви тестове и оценки от професионални фотографи е постигнат дизайн, който е олекотен в предната част, за да намали с до 50% инерционния момент, който се противопоставя на ротацията в сравнение със модела SAL500F40G.

FE 400mm F2.8 GM OSS разполага с два новоразработени високоскоростни XD (extreme dynamic) линейни мотора, които управляват фокусната група на обектива, постигайки 5 пъти по-добър резултат (в сравнение със SAL300F28G2) при проследяване на движещи се обекти. Тези мотори се контролират от специално разработени алгоритми за движение, за да се минимизира забавянето и нестабилността, както и за да се ограничат нивата на шум, което помага за постигане на бърза, точна и тиха работа на автофокуса.

Обективът разполага и с кръгъл механизъм на блендата, съставен от 11 части, което позволява постигането на естествен дефокус на фона. Всеки продукт е индивидуално тестван и настроен по време на производствения етап, за да се постигне максимално високо качество на изображението и боке.

За да издържи на суровите условия при заснемане на спортни събития или на дива природа, новият FE 400mm F2.8 GM OSS на Sony е изработен от устойчива магнезиева сплав и притежава сенник от здрави, олекотени карбонови нишки. Обективът също така е водо- и прахоустойчив, като предната му част е покрита с флуор, за да издържа на замърсяване и пръстови отпечатъци.

Обективът ще бъде наличен в Европа през септември 2018, a опционалният кръгъл поляризиращ филтър (модел VF-DCPL1) ще бъде на европейския пазар през декември 2018 г.

още по темата

Нов широкоъгълен обектив от висок клас от Sony

Компанията представи 24 mm oбектив с бленда F1.4.
20.09.2018 / 06:15

Nikon представи първите си безогледални фотоапарати с пълноформатни сензори

Компанията демонстрира сериозни амбиции в безогледалния сегмент.
23.08.2018 / 01:01
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.