И Samsung подготвя смартфон с тройна камера?

От официалната премиера на настоящия флагман на Samsung, Galaxy S9, мина по-малко от половин година, но вече са налице първите слухове касаещи неговия наследник. Очаква се смартфоните S10 и да видят бял свят през февруари 2019 г. 

Задаващият се S10 (ако изобщо устройството се казва така) ще отбележи и 10-тата годишнина на флагманската Galaxy S серия на корейската компания. Очаква се догодина Samsung да пусне три смартфона, като топ моделът ще предлага тройна основна камера. В момента на пазара има само един такъв модел – P20 Pro на Huawei. 

Смартфонът на китайците предлага широкоъгълна камера, монохромен сензор, както и теле камера с оптика с трикратно приближение. Засега не се знае нищо за конфигурацията, на която са се спрели от Samsung, но вероятно може да се предположи, че тя е нещо подобно на тази на Huawei. Трябва обаче да се отбележи, че корейският гигант ще разработи свой сензор и вероятно ще измисли начин да се диференцира от конкуренцията. 

Базовият Galaxy S10 модел се предполага, че ще е с единична основна камера (като настоящия S9) и с 5,8-инчов дисплей. Вторият вариант ще е с двойна камера, вероятно доработен версия на тази от S9+, и 6,2-инчов екран.

Топ версията се очаква да е с още по-голям екран, сензор за пръстови отпечатъци скрит под него, както споменатата тройна камера. Засега Huawei са единствени, но догодина се очаква силна конкуренция от Samsung и от Apple.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.