Бавен каданс от нормално видео, благодарение на ИИ на Nvidia

Нов метод за създаване на видеа с 240 кадъра в секунда, ползвайки за основа такива с 30 кадъра в секунда са създали разработчици от Nvidia. Те са обучили изкуствен интелект (ИИ) чрез обработка на над 11 000 материала.

Въпросните видеа са били заснети с 240 кадъра в секунда, и чрез тях системата е била обучена как да предвижда разликите между всеки кадър. В резултат тя може да вмъква междинни изображения дори ако за основа се ползва материал с 30 кадъра в секунда. 

Разбира се, тази идея далеч не е нова. Компанията Twixtor, например, предлага подобна услуга вече десетина години. Нейното предложение обаче е много далеч от качеството и прецизността на технологията на Nvidia.

Дори в сцени, където са налице голямо количество детайли, крайният резултат е с малко дефекти в интерполираните кадри.

Разработчиците отбелязват, че въпреки че в момента дори смартфони могат да снимат с 240 кадъра в секунда, не винаги е практично да се използват такива (гладни за процесорна мощ и памет) режими, особено когато крайният резултат е на 99% същият.

Резултатите от работата на Nvidia в тази насока ще бъдат представени на тазгодишното издание на конференцията Computer Vision and Pattern Recognition (CVPR), която се провежда в Солт Лейк Сити, САЩ, между 18 и 22 юни.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.