Viber пусна нова функция за любителите на футбола

Много фенове на футбола се опитват да отгатнат предварително кой отбор ще спечели стартиращото в Русия Световно първество. Комуникационното приложение Viber вече е оборудвано с чат бот, в който феновете могат да дават своите прогнози, да се състезават с приятели и да печелят награди

Стара традиция за футболните фенове по света е да съставят ранглиста с резултатите от мачовете, за да познават по този начин изхода от предстоящите срещи в рамките на футболни първенства от подобен мащаб, каквото е Световното. Така любителите на футбола могат да се похвалят пред приятелите си с дълбоки познания и със способността си да предсказват резултатите. Някои фенове правят ранглиста в ексел таблица, докато други залагат на класиката, ползвайки бели дъски за писане или тетрадки.

Новата функционалност на Viber – ранглиста (под формата на чат бот и Chat Extension), пренася прогнозите за изхода от футболните срещи и проследяването на мачовете в света на приложенията за разговори. Тя позволява на потребителите директно да се състезават и да сравняват класиранията си в ранглисти - в лични или глобален групови чатове. Всеки потребител в рамките на групов Viber чат с приятели или колеги може да въведе предположенията си и да ги добави към персонализиран борд с резултати - ранглиста, както и да предизвика приятелите си да се включат. 

Потребителите могат да следят в реално време във Viber прогреса си и класиранията в хода на Световната купа. Сега феновете от цял свят могат да се състезават кой е по-добър в прогнозите, както и да станат част от огромната общност фенове на Световното.

„За футболните фенове този месец ще бъде белязан от вълнението и адреналина около Световната купа. Ние самите сме големи почитатели и като такива, наша мисия е да предоставим на последователите по цял свят нови начини за директен достъп до футболното събитие на годината през Viber. Заменянето на бялата дъска с ранглиста в чата и разпалването на огъня на съревнованието с груповите съобщения, олицетворят новаторското мислене, което предлагаме на нашите потребители във Viber“, сподели Джамел Агауа, глобален изпълнителен директор на Rakuten Viber.

още по темата

Viber пуска четири нови функционалности

Приложението за разговори вече позволява редактиране и превод на съобщенията
24.10.2018 / 02:47
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.