Световното по футбол – една от последните крепости на телевизията

Световното първенство по футбол започва след броени дни и стотици милиони фенове по целия свят ще “залепнат” пред екраните, за да гледат откриващата среща между Русия и Саудитска Арабия. Какви обаче ще бъдат въпросните екрани? 

Според анализатора Statista въпреки пролиферацията на мобилните устройства Световното по футбол продължава да бъде една от последните крепости на телевизионните предавания на живо. От там цитират анкета на Ipsos, според която 62% от зрителите ще предпочетат именно телевизора, за да гледат предстоящите двубои.

Едва един от четирима запитани ще следи срещите онлайн и още по-малко (13%) ще използва за целта мобилно устройство. 6% от запитаните пък ще са съвсем ретро и (най-вероятно поради други ангажименти) ще разчитат на радиопредававания…

Анализаторите припомнят данни от FIFA, че Световното първенство по футбол през 2014 г. е привлякло 3,2 млрд. телевизионни зрители. Финалът между Германия и Аржентина пък е бил гледан от 1 млрд. души, 795 млн. от които са били в домовете си.

още по темата

Google обяви какво най-много са търсили българите през 2018 г.

Най-много сме се интересували от Световното първенство по футбол
13.12.2018 / 02:19
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.