Sony представи компактния фотоапарат RX100 VI

Шесто попълнение в своята серия от компактни фотоапарати RX100 представи Sony. Нека минималният размер на тези устройства не ви подлъгва. Те са оборудвани с големи 20-мегапикселови сензори (диагонал от 1 инч) и предлагат впечатляващо качество на образа.

Моделът Cyber-shot RX100 VI (DSC-RX100M6) идва с обектив с най-големия оптичен обхват в серията – 24-200мм (при приравняванкъм към 35 мм сензор). Блендата пък варира от F2.8 до F4.5. Както и при предишните устройства обективът носи логото на немската фирма Zeiss.

Според Sony високата степен на приближаване прави апарата удачен избор за всякакъв тип заснемане – ежедневие, пейзажи, портрети, спорт, дива природа и всичко останало.

Новият модел е оборудван с 1,0-типов 20,1-мегапикселов Exmor RS CMOS сензор за изображения с DRAM чип и обновен преден LSI BIONZ X процесор за изображения, който ускорява максимално времето за обработка и оптимизира качеството на кадъра във всякакъв тип среда на снимане. Наред с това, RX100 VI разполага с подобрена автофокусна система (Fast Hybrid AF) с 315 точки с фазово разпознаване на сензора, който може да постигне фокус за едва 0,03 секунди. Според компанията това е най-бързият в света автофокус в фотоапаратите с 1-инчов сензор. 

Sony RX100 VI предлага високоскоростно заснемане с 24 кадъра в секунда при пълна резолюция с непрекъснато AF/AE проследяване и създаване на 4К видео клипове с пълно прочитане на всички пиксели без биниране. Апаратът дава възможност и за записва видео в бавен каданс при 250 fps, 500 fps или 1000 fps.

Обективът разполага с вградена Optical SteadyShot стабилизация на изображенията, която отговаря на 4.0-стопа по-висока скорост на затвора, спомагайки за предотвратяване на размазването при снимане с по-ниска скорост на затвора в условия на слаба осветеност или при максимално приближение.


Sony представи компактния фотоапарат RX100 VI

© Александър Главчев, pcworld

Новият RX100 VI е оборудван с XGА OLED Tru-Finder визьор с 2,35 млн. точки и ZEISS T. Той се прибира в тялото на камерата в зависимост от предпочитанията на потребителя, като може да се активира моментално с натискане на един бутон. В допълнение, фотоапаратът разполага с сензорна възможност за фокусиране и контрол на фокуса чрез докосване на LCD дисплея.

RX100 VI ще се предлага на пазара в България от края на юни на цена от приблизително 2600 лв.

още по темата

Нов ентусиастки компактен фотоапарат от Panasonic

Компанията представи седмия модел в своята LX серия.
22.08.2018 / 05:34

Най-добрите фотоапарати за пътешествия

Искате да пътувате с фотоапарат, който има по-големи възможности от тези на смартфона ви?
12.08.2018 / 08:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.