Canon пуска подобрени 70-200mm обективи за EF байонет

Усъвършенствани варианти на два от своите най-обичани и предпочитани обективи от серия L - моделите EF 70-200mm f/4L IS II USM и EF 70-200mm f/2.8L IS III USM пуска на пазара Canon. 70-200 оптиките са популярен избор както от страна на любители, така и от професионалисти заради тяхната универсалност и адаптивост. Те могат да се използват за заснемане както на сранително отдалечени обекти, така и на портрети.

EF 70-200mm f/4L IS II USM тежи 780г и според Canon е удачен вариант за пътуващи фотографи. Флуорното покритие намалява полепването на прах и влага по лещите, а покритията Super Spectra елиминират отблясъците. Флуоритните оптични елементи на EF 70-200mm f/4L IS II USM могат да коригират хроматичната аберация, като гарантират висока резолюция и контраст на изображенията. Това отлично и постоянно качество на изображението е безценно за намаляване на времето, прекарано в последваща обработка.

Константният f/4 отвор на диафрагмата на EF 70-200mm f/4L IS II USM дава повторяемост на експонацията по цялата дължина на обектива. Деветте заоблени ламела на диафрагмата пък създават приятен „боке“ ефект.

Обективът EF 70-200mm f/4L IS II USM разполага с нов стабилизатор на изображението, който осигурява еквивалентен ефект на снимане с пет стъпки по-висока скорост на затвора (в сравнение с трите стъпки на своя предшественик).


Canon пуска подобрени 70-200mm обективи за EF байонет

© Александър Главчев, pcworld

Обективът EF 70-200mm f/2.8L IS III USM заменя модела 70-200mm на Canon от върховия клас, добавяйки редица предимства за фотографите, използващи този водещ на пазара обектив. Той е проектиран с високи характеристики и здравина и според Canon би бил удачен избор за фотографи, които търсят висококачествен телеобектив за снимане с прецизна детайлност. Благодарение на своите защитни уплътнения е очевидният избор за снимане в сурови условия.

С големия си максимален отвор f/2.8 и осемте заоблени ламела на диафрагмата, EF 70-200mm f/2.8L IS III USM разкрива големи възможности за творческо снимане, както и при работа в условия на слаба светлина.

Вгреденият в обектива стабилизатор на изображението компенсира 3,5 стъпки от скоростта на затвора. Пръстеновидният USM мотор пък осигурява безшумно автоматично фокусиране с висока скорост, а ръчно донастройване на фокуса е достъпно по всяко време просто чрез завъртане на гривната за фокусиране. Според компанията тези качества правят EF 70-200mm f/2.8L IS III USM подходящ за заснемане на животни в естествената им среда.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.