Amazon ще учи Alexa да преценява кое умение е нужно на потребителя, дори той да не знае

Преди дни компанията пусна бета версия на новата функция - CanFulfillIntentRequest

Amazon ще обучава гласовия си асистент Alexa как да разбира кое негово умение отговаря най-много на нуждите на съответния потребител, ако той не е сигурен в това. Компанията стартира бета версия на функция, наречена CanFulfillIntentRequest, която ще позволи на разработчиците на умения за Alexa да докладват на гиганта в електронната търговия на какви въпроси могат да отговарят техните творения и какви функционалности имат. По този начин, когато зададете неясен въпрос на Alexa без да визирате конкретно гласово приложение, асистентът ще го прекара през всички възможности, докато не намери най-адекватния възможен отговор.

 

Ако например се обърнете към Alexa с въпрос “В коя планина времето е най-добро за разходки днес?”, асистентът ще използва CanFulfillIntentRequest, за да се допита до възможните приложения, свързани с темата, след което ще използва модел за машинно обучение, за да активира най-подходящото за задачата умение, без да се налага да бъде викано с ключова дума.

Пред VentureBeat, говорител на компанията кометира, че новата функция ще взима предвид различни фактори, на база на които да определи кои точно приложения да използва, включително тяхното ниво на ангажираност и оценка.

Това звучи като чудесен и естествен начин да намерите най-добрите гласови приложения, които да използвате, когато нямате екран, особено ако имате навик да забравяте ключовите думи на различните умения. Засега обаче пълните ефекти на функцията ще останат загадка още дълго време, като се има предвид, че току що беше пусната бета нейната бета версия.  

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.