TP Vision представи OLED телевизори с Android и Ambilight

Гамата модели за 2018 година се отличава с най-награждавания в Европа 55-инчов модел 9002 Philips OLED TV

Технологиите се развиват с такива темпове, че вече сме свидетели на поредната вълна от OLED телевизори и този път, за разлика от много предходни премиери, моделите не само се отличават с поредния достигнат връх, но и с много добри цени. Вчера компанията TP Vision, която произвежда телевизори с марката Philips, показа своите модели за 2018-а година официално в България.

Сред моделите прави впечатление, разбира се, флагманът на компанията - Philips 9002 4K OLED - това е 55-инчов панел, който печели 21 награди и е най-добрият 4К OLED телевизор в продажба до този момент. Той е с операционна система Android, което означава на практика достъп до хиляди приложения, а също така и интеграция на Google Assistant - AI помощникът на компанията. 

Всички нови предложения идват с технологията Ambilight, която на практика анализира картината, възпроизвеждана в момента и осветява страните на телевизора с подходящи нюанси. Това води до по-добро усещане и по-малко умора в очите при продължително гледане. Освен всичко това, Ambilight създава усещане за по-голяма картина, която сякаш напуска границите на телевизора. Новите модели на Philips ще бъдат с тристранен Ambilight - от двете страни и над телевизора.

Характерни за OLED технологията са безпрецедентни нива на черното - отделните пиксели, които възпроизвеждат този "цвят" могат да бъдат напълно изключени, както и много ярки и живи цветове. Матриците на телевизорите са 10-битови, а процесорът P5 предлага 17-битова обработка на цветовете. Яркостта, която преди време представляваше проблем при телевизорите, вече изпреварва дори смартфоните - някои от моделите на Philips могат да постигнат 900 нита номинална яркост.

Процесорът P5 – Още технологични чудеса

Видео процесорът Р5 нa Philips обединява в едно мощта на пет процесора и обезпечава безпроблемна обработка на огромния обем данни, характерни за Ultra HD и 4K съдържанието. Р5 използва алгоритми, резултат от три десетилетия опит във видеообработката, за да анализира и оптимизира 5-те елемента, определящи качеството на картината: качество на сигнала, острота, цвят, контраст и движение.

Съществуват различни източници на съдържание с резолюция по-ниска от UHD. Когато такава картина се възпроизвежда на 4К екран, без обработка, това може допълнително да влоши качеството на изображението. Процесорът Р5 подобрява картината, без значение от качеството на оригиналното съдържание, осигурявайки изображение с невероятни яснота, дълбочина и контраст, плавни движения и реалистични детайли.

Технологията Perfect Natural Motion гарантира точното и деатйлно възпроизвеждане, без насичане дори на най-бързите и резки движения.

Android

През 2018 година всички телевизори от серия 7300 и по-високи ще бъдат с операционна система Android. Това предоставя на практика неограничен набор от възможности за инсталиране на игри и приложения, достъп до филми, спорт, различни предавания и телевизионни програми в мрежата и много други. Освен това тези телевизори разполагат с вграден Google Assistant. Система за гласов контрол, която позволява да управлявате телевизора със своя глас. Искате да играете игра, да гледате Netflix или да откриете съдържание или апликация в Google Play store? Просто кажете на вашия телевизор. Можете да управлявате и всички свои домашни смарт устройства съвместими с Google Assistant - като затъмняване на осветлението или настройване на температурата, без да ставате от диван.

Saphi Smart TV

Saphi е нова оперативна система за базовите смарт телевизори Philips модели 2018 – от серия 5800 до серия 6800. Бърза и интуитивна, операционната система предлага лесен достъп до галерията с приложения на Philips и едни от най-популярните приложения, като YouTube, Netflix или Amazon Prime Video. Позволява и споделяне на съдържание от таблет или телефон през Miracast.


TP Vision представи OLED телевизори с Android и Ambilight

© Мариян Славов, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.