Nvidia с впечатляваща система за попълване на изображения

Photoshop от доста време разполага с функцията Content-Aware Fill, чрез която части от изображението могат да се запълват автоматично, като софтуерът използва за “пълнеж” информацията от околните пиксели. Докато компанията разработва такава система, базирана на изкуствен интелект, Nvidia представи своя разработка. Демонстрираните резултати са доста впечатляващи…

Както се вижда от видеото горе прототипът на инструмента може да се справя както с базови задачи, като премахване на обекти от прост фон, така и с по-сложни. Например тя разпознава подредените книги в снимка от библиотека при премахване на обекти около тях.

От компанията обясняват, че инструментът разчита на машинно учене, като той не само използва пикселите вътре в изтриваната област, а анализира изображението, допълвайки го с неща, които трябва да присъстват не него. Системата може например да разпознава лица и да добавя коса, да премахва бръчки и дефекти без това да оставя следи.

Най-добрите примери са налице в документ на Nvidia, който е достъпен тук. Умната система е на светлинни години от това, което в момента предлага Photoshop.От компанията обаче подчертават, че инструментът не се справя много добре със “слабо структурирани изображения”. Т.е. ако системата не успее да разпознае какво има на снимката, то попълването е с по-ниско качество. 

Засега няма информация кога от разработката ще могат да се възползват крайни клиенти.

още по темата

Система с ИИ на NVIDIA "сглобява" фотореалистични изображения

Дали това е бъдещето на портретния режим в смартфоните?
21.12.2018 / 03:11
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.