Ново приложение на Google учи потребителите на първи стъпки в програмирането

Grasshopper е създадено от вътрешния стартъп на компанията Area 120 и е напълно безплатно

Вътрешният стартъп на Google - Area 120 – който беше създаден с идеята да се превърне в инкубатор на идеи и дава възможност на служителите на компанията да оползотворяват 20% от времето си в странични проекти, обикновено създава забавни продукти като приложение, което прави YouTube по-социална платформа например.

Сега обаче звеното представи приложение, което помага на начинаещите да се научат да кодират с JavaScript – един от най-често използваните програмни езици, който стои в основата на голяма част от уебстраниците, които потребителите посещават ежедневно. Това би могло да бъде много полезно за тези от тях, които искат да се научат не само как да използват уебстраници, но и как да ги изграждат.

Приложението има възможност да ви преведе през първите стъпки и на други софтуери за кодиране, като, освен че е напълно безплатно, също така използва пъзели, за да направи процеса на обучение по-забавен. През трите дни откакто е достъпно, то е инсталирано над 100 000 пъти, като повечето от 1600-те отзива до момента са изцяло положителни.

Приложението се нарича Grasshopper. Потребителите на Android могат да го намерят в Google Play, а тези на iOS – в Apple Store.

 

 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.