Слух: Професионален безогледален фотоапарат от Canon може да по-близо от очакваното

Canon не само работи активно върху безогледален апарат с 35мм сензори, но и прототипи вече са в ръцете на избрани професионални фотографи. Това съобщава сайтът Canon Rumors, позовавайки се на надеждни източници.

Ако това е вярно, то разработката на такъв продукт вече е в много напреднал стадий. В момента безогледални фотоапарати се предлагат от Hasselblad, Leica и Sony. Само последната от изброените обаче произвежда продукти, които са по джоба на по-масовия потребител. Според Canon Rumors е много вероятно нещо в тази насока да бъде обявено до една година. Според други наблюдатели пък анонси може да има още по време на изложението Photokina през септември.

Междувременно традиционните лидери на пазара на такава техника, Canon и Nikon, продължават да залагат на огледално-рефлексните продукти. Имайки предвид накъде се движи пазарът на практика всички очакват професионални или поне ентусиастки продукти и от тези две компании.

В момента Canon предлага безогледални фотоапарати, но те са с ASP-C сензори и са в средния ценови диапазон. Гамата от обективи за тях засега е ограничена. Една от най-големите въпросителни около потенциалната професионална безогледална камера на компанията е дали тя ще използва нов байонет или ще запази EF стандарта, използван в настоящите ѝ огледално-рефлексни модели.

В скорошно интервю за DPReview висши мениджъри от Canon споделиха, че засега няма взето крайно решение по този въпрос.

още по темата

Пълноформатен безогледален фотоапарат от Canon още тази седмица?

Крайно време е и Canon да се включат сериозно в играта.
03.09.2018 / 05:42

Nikon подгрява публиката за свой нов безогледален фотоапарат

Според слухове официалното представяне на новия фотоапарат ще е на 23 август.
24.07.2018 / 12:09
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.