Samsung с амбиции да стане водещ доставчик на сензори за камери

Samsung планира да увеличи капацитета на завода си в град Хвасон, Южна Корея, в който се произвеждат сензорите Isocell, използвани в собствените смартфони на компанията, както и множество (най-вече китайски) производители. Според изданието ETNews Samsung възнамерява да детронира Sony, която в момента е най-големият производител на такива компоненти.

Samsung планира да преоборудва поточна линия за DRAM чипове в такава за сензори за фото камери. Капацитетът ѝ е до 100 хил. компонента месечно. 

Разбира се, едно са амбициите и съвсем друго – тяхното реализиране. В момента японците водят на този пазар с комфортна преднина и със сигурност няма да отстъпят лесно от позицията си. Sony държи 46% от пазара, докато дялът на Samsung засега е далеч по-малък – 19%. 

Въпреки това Samsung има потенциала да е сериозен конкурент в този сегмент. Камерите в смартфоните на компанията от серията Galaxy например са сред най-добрите на пазара. 

Компанията ребрандира сензорите си под името Isocell през юни 2017 г. Оттогава портфолиото ѝ бе разширено и сега тя предлага не само компоненти от висок клас, но и такива за по-евтини устройства. Производители като Xiaomi и Meizu вече ги използват. 

Лидерство на този пазар обаче не може да бъде постигнато само чрез предложения за мобилни устройства. От Samsung планират ръст и в сферата на автомобилите, където CMOS сензорите намират все по-приложение с добавянето на нови умни функции, както и с навлизането на автономните превозни средства. Тук корейците ще се сблъскат с производители като Bosch и Continental.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.