Висш мениджър на Sony очаква пълноформатна безогледална конкуренция в рамките на година

Кенджи Таканака, старши генерален мениджър на фотографския отдел на Sony, очаква до една година Canon и Nikon да пуснат на пазара безогледални фотоапарати с пълноформатни (35 мм) сензори. Изказването на мениджъра е част от интервю, което той е дал за фотографския сайт DPReview

В момента безогледални фотоапарати с 35 мм сезори се предлагат не само от Sony, но и от Leica и Hasselblad. Разбира се, последните две компании не попадат в една категория с японците, а продават машини от висок клас, които далеч не всеки може да си позволи.

В този смисъл Таканака говори за свои очаквания за конкуренция в сегмента на по-достъпните и масови решения, където традиционно най-известните марки са именно Canon и Nikon. През последните години Sony изпревари именитите си конкуренти и в момента е единствената компания, която предлага по-масови безогледални пълноформатни фотоапарати. Това е нейната серия α7.

Според мениджъра на Sony преминаването към безогледална архитектура е ключово за реализиране на технологии като например автоматичното следене на окото на обекта, в комбинация с възможност по-бързо улавяне на дадения момент. Безогледалните апарати улавят изображения и фокусират използвайки основния си сензор. При огледално-рефлексните камери (SLR) за фокусиране се използва специален сензор, докато основният през по-голямата част от времето е изключен и е закрит от затвора.

Интервюто с Таканака е било проведено по време на изложението CP+, което се състоя в Йокохама, Япония, в началото на март. Т.е. по негово мнение Canon и Nikon би трябвало да пуснат такива продукти до март 2019-та. Голямо изложение, на което могат да се очакват едри анонси е Photokina, което тази година ще се проведе в края на септември в Кьолн, Германия.

още по темата

Пълноформатен безогледален фотоапарат от Canon още тази седмица?

Крайно време е и Canon да се включат сериозно в играта.
03.09.2018 / 05:42

Nikon представи първите си безогледални фотоапарати с пълноформатни сензори

Компанията демонстрира сериозни амбиции в безогледалния сегмент.
23.08.2018 / 01:01

Ново видео на Nikon хвърля светлина върху нейния задаващ се безогледален фотоапарат

Официалното представяне на камерата ще е на 23 август.
02.08.2018 / 12:52

Nikon подгрява публиката за свой нов безогледален фотоапарат

Според слухове официалното представяне на новия фотоапарат ще е на 23 август.
24.07.2018 / 12:09
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.