Компания ще плаща виртуални пари на потребители, за да гледат порно

Заглавието наистина звучи като извадено от ракламна брошура на модерна секта, но нещата са далеч по-сериозни. Vice Industry Token Inc. се надява да предложи на потребителите, създателите на съдържание и дистрибуторите криптовалута VIT, но в замяна на какво?

Идеята зад VIT е сравнително проста - потребителите се забавляват в платформите за възрастни, които поддържат VIT, за което получават SpankCoin. Тази валута на свой ред може да бъде използвана за отключване на премиум съдържание във въпросните сайтове или други услуги. В замяна на това потребителите предоставят информация - потребителски профил и поведение в сайтовете за възрастни.

Както много подобни криптовалути, VIT е базирана на отворен код и ползва блокчейн технологията, където са генерирани и разпределяни токените. В същата платформа се записва и участието на всеки потребител - използването на материали от сайтовете за възрастни, прекарано време в гледане на видеа, критерии за търсене, продължителност на престой и всичко, за което се сетите.

Този модел съвсем не е уникален - повечето социални мрежи - включително Facebook - използват подобни методи за събиране на данни и предлагането им на трети страни срещу съответното заплащане. В този случай обаче се касае за по-интимна информация - сексуалните предпочитания на хората. 

Ако въпросните потребители нямат нищо против да споделят със света какви са препочитанията им при обхождането на порно съдържание, то идеята да им се плати за това не изглежда никак лоша. Ако обаче, че става дума за публични личности или други звезди, знаменитости, политици и прочее, подобна платформа няма да е особено добра идея. 

В момента VIT и SpankCoin събират дарения под формата на Ethereum, а повече за интересното приложение на блокчейн технологията можете да разберете от официалния сайт на компанията.

още по темата

Социалните мрежи като пряк път за младежите към класическата литература

Обществената библиотека в Ню Йорк ще използва Instagram, за да повиши интереса към класическите литературни произведения
22.08.2018 / 04:53

Криптовалутите – ултимативен гид! (част X)

Завършваме ултимативният ни гид към криптовалутите с още примери за криптоборси, на които можете да търгувате
27.07.2018 / 08:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.