Canon с първия си безогледален фотоапарат, снимащ 4K видео

Canon представи попълнeние в своята EOS М серия безогледални фотоапарати със сменяеми обективи. Основните нововъведения в новия EOS M50 е функцията за запис на 4K видео, подвижният сензорен дисплей и най-новият процесор DIGIC 8.

Фотоапаратът предлага 24,1-мегапикселов ASP-C CMOS сензор, както и вграден електронен визьор – първият такъв в този клас апарати на Canon от почти година и половина насам (т.е. от EOS M5). Не на последно място това е и първият апарат снимащ в новия CR3 Raw формат.

 


Canon с първия си безогледален фотоапарат, снимащ 4K видео

© Александър Главчев, pcworld

От компанията описват новия си продукт като удачно решение при пътувания заради по-малкия му размер спрямо стандартните огледално-рефлексни камери, без се компрометира качеството на изображението.

 

Canon EOS M50 е оборудван с най-новия процесор DIGIC 8, който прави възможни редица иновативни функции на фотоапарата възможни: запис на 4K видео, 4K фотография през интервал и извличане на кадри от 4K видео; 10 кад/сек. високоскоростна серия от снимки и стандартна максимална ISO чувствителност 25 600.

Налице са още функции за запис на HD видео с честота до 120 кадъра и снимане с непрекъснат автофокус с до 7,1 кад/сек. Налице са и превърналите се вече в стандарт опции за интеграция със смартустройства чрез безплатно приложение.


Canon с първия си безогледален фотоапарат, снимащ 4K видео

© Александър Главчев, pcworld

Едновременно безогледалния EOS M50, Canon пуска и два нови огледално-рефлексни (DSLR) фотоапарата. EOS 2000D и EOS 4000D са предназначени повече за тези, които правят първите си стъпки в света на DSLR фотографията. И двата продукта са оборудвани с DIGIC 4+ процесори, като първият от изброените е с 24,1-мегапикселов, а вторият с 18-мегапикселов APS-C сензор.

Фотоапаратите се очакват през април.

още по темата

Canon попълва EOS гамата си с един DSLR и един безогледален фотоапарат

Компанията представи и два RF обектива
28.08.2019 / 11:40

Nikon представи първите си безогледални фотоапарати с пълноформатни сензори

Компанията демонстрира сериозни амбиции в безогледалния сегмент.
23.08.2018 / 01:01
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.