Facebook ще добави секция с актуални видео новини

В момента видео клиповете с новини във Facebook зареждат в обичайната секция с „Новини“.

Facebook вероятно ще намали броя на публикациите на медии във вашата секция „Новини”. Същевременно обаче от социалната мрежа обявиха, че създават секция в Watch, в която ще се публикуват видео клипове за актуални новини. Все още не се знае кога опцията ще бъде пусната или от кои медии ще бъдат публикации. След като наскоро стана ясно, че в „Новини” с приоритет ще се показват местни събития, то вероятно новата секция също ще следва това правило.

Има няколко причини от Facebook да налагат видео новините дори когато намаляват процента на споделените статии. На първо място, разбира се, става дума за пари. Макар че потребителите няма да виждат оригиналните медийни материали в Watch (което може да донесе на Facebook понижаване на приходите от реклама с 45%), това може да задържи много потребители във Facebook. Следователно това означава, че те ще гледат рекламите. Когато Snapchat и YouTube са големи източници на новини, от Facebook няма да рискуват да загуби влиянието си. Освен това новата опция вероятно ще успее да филтрира някои фалшиви новини, макар че е възможно да има и компрометирани видео клипове.

Каквато и да е причината, този ход несъмнено ще увеличи ролята на Watch. Последните усилия на социалната медия бяха насочени да гарантират, че ще остане програма за забавление – т.е. Facebook ще се опита да задържи баланса между забавляващите и информиращите материали.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.